Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 9 juni 2015

Mooie wandeling naar Ilyessa












20,1 km; 6 uur 58 minuten
(inclusief stops)


Vandaag maken we de wandeling richting een plekje waar we vorig jaar hebben gezeten: Ilyessa Cottages. Het een wandeling zonder al te stevige stijgingen en dalingen, maar wel een leuke wandeling. We lopen eerste naar Katastari en gaan een paadje in dat ik heb uitgezet, na 100 meter staan we in een olijfboomgaard zonder zicht op een pad. Dus terug naar de weg en de route een stukje verder opgepakt. We lopen een leuk pad achter Alykes langs en komen bij Potami in de buurt weer op de weg. Dan willen we een stukje de rivier volgen wat we andere jaren ook wel deden. Maar ook daar staan we na 100 meter stil, ook daar is geen pad meer. Dus terug naar de weg en toch maar door Alikanas  naar waar we de route weer kunnen oppakken. Het is lopen langs de olijfbomen en wijnranken. Ik maak maar eens een paar foto's van het fruit wat we tegenkomen. Druiven dus, olijven natuurlijk, citroen, sinaasappels, abrikozen en perziken. En natuurlijk staan er ook vijgenbomen, maar de meeste vijgen hier zijn nog niet rijp. We komen bij Ilyessa cottages, er zijn geen gasten op dit moment. Dit was ook een heel leuk plekje, maar voor ons iets minder omdat het toch wel een eind lopen was naar een winkel. We zitten nu echt beter. We lopen verder en dan staat er opeens een oudere mevrouw langs de weg die Leo en mij allebei een handvol pruimen geeft. Als ze ziet dat Petra en Ben er ook bij horen plukt ze nog een paar handen vol. Wat ontzettend leuk toch! We bedanken haar hartelijk en vervolgen onze weg. We gaan even naar het restaurantje waar we vorig jaar een paar keer zijn geweest. We willen even wat anders drinken dan water en we lusten wel een klein hapje. We gaan eerst nog lekker in de zon zitten, maar als de borden worden gebracht begint het erger te waaien en verhuizen we naar onder de overkapping. Dan begint het ook een heel klein beetje te regenen, 5, 6, misschien zelfs wel 10 druppels. Het valt dus erg mee. Het is prima wandelweer vandaag. We lopen weer terug, bij Psarou, Amoudi en Alikanas nog een stuk over het strand. In Alykes stoppen we bij ons stekkie voor een Frutopia. Voor we zitten zegt een van de mannen al tegen ons: It's ICETIME. Yes!!! We genieten er weer van en lopen daarna weer naar onze huisjes.

Vanavond eten we soep met brood en morgen is het een rustdag, want donderdag vertrekken we naar Athene. Spannend!

De kerk van Katastari, een mooie kerk
Donkere wolken pakken zich samen boven de bergen
Een mooie dot kleur aan de oude brug tussen Alykes en Alikanas
Artisjok

Bloemen uit de Acanthusfamilie
Ik kom op de 'Griekse Alant' uit
Prachtige oude olijfboom
De huisjes van Ilyessa, waar we vorig jaar vakantie hielden
Even aan het strand

Geen opmerkingen: