Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 7 februari 2016

Vanuit Vlijmen naar Bokhoven, een parel aan de Maas


13,3 km; 2 uur 53 minuten

We zijn bij Petra en Ben dit weekend om Ben zijn verjaardag te vieren. We vierden het op de zaterdag en dan is er altijd een vrije zondag achteraan. Gelukkig zou het nog een poosje droog blijven, maar het waaide flink. In Vlijmen is het Carnaval al losgebarsten en de praalwagens staan klaar om de optocht te beginnen. We lopen vanuit "Knotwilgendam" langs het Engelenmeer en dan komen we langs Haverleij. En dat is best een bijzondere woonwijk ten noordwesten van Den Bosch. De wijk bestaat uit Slot Haverleij en 9 andere "kastelen", 7 zijn er al bewoond, met de laatste 2 zijn ze nog bezig. Ze zijn allemaal ontworpen door een andere architect en ze zien er ook allemaal anders uit. Het lijken een beetje dorpjes op zich, leuk om te zien.
Dan wandelen we langs de Maas en door Bokhoven. We komen langs "la Licorne", het is een woonhuis, maar het ziet er heel bijzonder uit, echt een monumentje.
Inmiddels zijn we al flink uitgewaaid en we besluiten om maar weer richting Vlijmen te lopen, waar we verschillende vreemd uitgedoste feestgangers tegenkomen.

Carnaval in Knotwilgendam
Bij het voer, op het voer, in het voer
Bootjes op het droge aan de Maas
Maas
La Licorne
Sneeuwklokjes

Geen opmerkingen: