Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 14 februari 2016

Weekeind in Mont Royal bij Kröv aan de Moezel - zondag


22,8 km; 6 uur 36 minuten

Vandaag lopen we eerst naar Reil, een eindje stroomafwaarts van hier. Daar gaan we beslissen of we de lange of de kortere route gaan nemen, afhankelijk van hoe de benen voelen. We lopen eerst door het bos en opeens komen we een bordje tegen met daarop '50ste breedtegraad'. We kunnen ons herinneren dat we hier al wel eens eerder zijn geweest. Maar de rest van de route naar Reil zegt ons niets, dus waarschijnlijk toch een stukje nieuw. Als we in Reil zijn beslissen we om de brug over te gaan en terug te lopen naar Traben-Trarbach en vandaar weer naar Mont Royal, de lange route dus. We wandelen over de wijnhellingen via Burg en Enkirch naar Starkenburg. Dat stadje ligt hoog verheven boven de oevers van de Moezel en we moeten dan ook flink klimmen om daar te komen. Daarna gaat het over smalle paadjes weer naar beneden, naar Moezelniveau in Traben-Trarbach. Daarna moeten we toch echt weer omhoog want MontRoyal ligt nou eenmaal bovenop een bult. We redden het en het ging best allemaal goed, maar we zijn best moe en onze klim en daalspieren voelen we heel goed.
Gelukkig is het de hele dag droog gebleven en dat is heerlijk. We zijn weer getrakteerd op prachtige uitzichten over de Moezel en hebben gewandeld door pitoreske moezelstadjes. Een heerlijk vakantieweekendje was het. Vanavond gaan we lekker uit eten want het is tenslotte Valentijnsdag en wij gaan allebei uit eten met onze eigen Valentijn :)

De 50ste breedtegraad dus, Winnipeg en Vancouver liggen er ook op
Enkirch aan de overkant, Kövenig aan deze kant en in de verte bovenop ligt Starkenburg
Ieder zijn eigen wijnstok
Tegen de rotswanden aan
blijft leuk
Beeldengroep in Reil
Mooi huis met vakwerk
De Moezel staat echt hoog
Vakwerk blijft vakwerk
Aan de andere kant van de Moezel natuurlijk weer de 50ste breedtegraad,
we hebben alleen onze bedenking over Bayreuth
En "steil" was het
Nog zo'n mooi stukje vakwerk, nu in Starkenburg
De poort naar de brug in Traben-Trarbach
Vanaf diezelfde brug
En een mooi stukje gevelwerk in Traben

Geen opmerkingen: