Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 13 februari 2016

Weekeind in Mont Royal bij Kröv aan de Moezel - Vrijdag

We zijn vandaag om 10 uur uit Veenendaal vertrokken en zijn rechtstreeks naar Maastricht gereden, daar hebben we een pitsstop gemaakt voor koffie en wc. Vandaag zijn we naar de Moezel gereden en hebben alle snelwegen vermeden. Het is leuk om zo door kleine Belgische en Duitse dorpjes te rijden. In de Ardennen lag nog een aardig pakje sneeuw, maar de wegen waren goed schoon, dus geen problemen. In Duitsland komen we weer lager en de sneeuw is weer weg, het blijft een beetje oppassen hier omdat we geen winterbanden op de auto hebben. Maar goed zolang de wegen goed te berijden zijn, zal er geen probleem zijn.
Rond half 4 komen we aan bij Mont Royal, een Landalpark dat is genoemd naar de oude vestingburcht die hier boven een bocht in de Moezel ooit is verrezen. Er is nu nog weinig van over, maar wel wat oude muren en poorten. Wij maken er onze eerste korte wandeling van dit weekendje aan de Moezel. We zien meteen al dat het water van de Moezel erg hoog staat en dat dus één van de wandelingen veranderd moet worden, omdat die over paden vlakbij de oevers zou lopen, maar die lijken allemaal onder water te staan. Ach we zien wel. Heerlijk om hier weer te zijn.


Eén van de vele bochten in de Moezel, deze is dus bij Kröv
Bosrank of Wilde Clematis in de winter
Eén van ingangen van vesting Mont Royal
Zo'n ingang in een ander plaatje
Dit zou de vesting geweest zijn
en zo lag de vesting met aan alle kanten de Moezel


Geen opmerkingen: