Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 13 februari 2016

Weekeind in Mont Royal bij Kröv aan de Moezel - zaterdag


16,3 km; 5:00 uur

Het is prachtig weer vanochtend vroeg, maar we moeten vlot weg, want de voorspellingen zijn niet echt goed. Het dreigt te gaan regenen. We lopen langs het restaurant en zien het plaatsje Wolf diep beneden liggen aan de oevers van de de Moezel. De caravans op de camping zijn weggehaald en we zien ze staan op een veldje dat veel hoger is gelegen. Want we zeiden het al, het water van de Moezel staat redelijk hoog. We volgen eerst een stukje de weg en slaan dan af. Een stukje verder staat een bordje met richting Wolf, met als aanwijzing 'wanderschuhe'. We lopen nog een eindje rechtdoor maar komen dan toch tot de ontdekking dat we dat eerste paadje echt moeten hebben. Het paadje is smal en echt stijl. Gelukkig regent het nog niet, dus het is nog niet glibberig. De daling gaat dus best snel en even later staan we op de brug over de Moezel richting Wolf. Dan lopen we verder over normale wandelpaden richting de ruïne van slot Wolf. Van eerdere wandelingen weten we dat we ook op de ruïne mochten, maar dat kan niet meer. Er staan hekken omheen en er is instortingsgevaar. Dus blijft het bij kijken. We klimmen en dalen verder. We komen langs een gedeelte waar zo'n 20 jaar geleden een groot gedeelte van de helling van de Moezel naar beneden is gekomen. Er werden toen scheuren ontdekt en meteen is toen besloten dat de scheepvaart op de Moezel moest stoppen. Het stadje Kröv, dat aan de overkant ligt, werd geëvacueerd en toen werd de helling, die gevaar liep, opgeblazen. Nog steeds kun je zien waar dit gebeurde. 
We wandelen daarna richting Kinheim en alweer een brug over de Moezel. Inmiddels is het gaan regenen, net niet genoeg om de plu op te zetten, maar het gaat gestaag door. En het voelt best koud. Na Kinheim komen we door Kröv en dan zien we de huisjes van Mont Royal alweer liggen hoog boven ons. We moeten nog wel een eindje, maar gelukkig komen we al wel weer een beetje in de buurt. We zijn blij als we weer in het huisje zijn, echt moe na 16 km en flink klimmen en dalen. Een mooie wandeling was het weer.

Pluizenballetjes
Smalle paadjes langs de Moezel
Wolf
Kröv
Lente, maar wel koud
De oude ruïne van slot Wolf
Watervalletje
Uitzicht over de Moezel, Kröv en heel in de verte Mont Royal

Geen opmerkingen: