Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 30 mei 2016

Langs het klooster naar Pigadakia en terug via Katastari



12,5 km; 4 uur 25 minuten

Na een dagje heerlijk relaxen beginnen we aan onze eerste wandeling. Het wordt niet een heel lange wandeling, want we moeten natuurlijk wel even wennen aan de flink hogere temperaturen en aan het klimmen en dalen.
We wandelen eerst gewoon langs de weg naar het noorden. Bij het sinaasappeltentje genieten we weer van het prachtige uitzicht, alleen is het nu een beetje bewolkt en komt het uitzicht op een foto niet zo goed uit. Vandaar gaan we het kiezelpad op richting het Agios Ioannis Prodromos klooster.
Ieder jaar is het er weer een beetje anders. Nu kunnen we aan de achterkant de klokkentoren zien. Verderop begint de serieuze klim naar ons hoogste punt van vandaag, 381 meter. Op een vlakte vlakbij dat hoogste punt was altijd een stuk land waarop geiten liepen. Nu is een gedeelte daarvan beplant met olijfbomen en een paar citrusbomen. Ik kan me niet meer goed herinneren of dat vorig jaar ook al zo was. Al we het hoogste punt gepasseerd zijn komt er een hond hard blaffend op ons af gelopen, waarschijnlijk heeft ze een nest daar ergens, te zien aan de grootte van haar tepels. We hebben haar maar met rust gelaten. Een stukje verder lopen we ineens vlak bij een kudde geiten, ze vluchten snel de berm in en kijken of we wel doorlopen. Nou dan doen we. Op rollende steentjes is de afdaling wel we lastig, maar het uitzicht over de zuidoost kant van Zakynthos maakt dat helemaal goed.
Als we bij de afslag naar Katastari komen gaan we niet links maar lopen we langs de bergrug naar het kapelletje boven Pigadakia. Daar dalen we door de olijfgaarden af naar dat stadje en wandelen dan langs de weg terug naar Katastari. We gaan daar naar de supermarket, waar een aardige meneer ons herkent van alle vorige jaren, ons vriendelijk de hand schudt en vraagt hoe het met ons gaat. We kopen een ijsje en genieten ervan op de trap van de supermarket. Dan nog even de helling op en bovenlangs terug naar Chartata, waar Archontika Villas is.
De eenzame wandelaar
Verliefd op olijfbomen ... zo mooi
Agios Ioannis Prodromos klooster aan de achterkant
Geitenkudde tegen de achtergrond van het zuidoosten van Zakynthos
Hij ...en z'n broer
Rots Melissa links en Marathonissi, ergens heel in de verte rechts
Ricinus communis oftewel wonderboom (dank Petra en Ben)
Kapelletje boven Pigadakia

Geen opmerkingen: