Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 15 mei 2016

Rijk van Nijmegen


18,2 km; 4 uur 47 minuten

Onze vakantie op het Griekse eiland Zakynthos komt er weer aan. Bijna ieder jaar gaan we in de weken daarvoor onze klimspieren opwarmen in de buurt van Nijmegen. Zo ook dit jaar.
We rijden met de auto naar Mook in Noord Limburg, vandaar pakken we de trein naar Nijmegen Heyendaal en dan lopen we met een flinke omweg terug naar Mook.
Het eerste stuk gaat nog door Nijmegen, maar al na een paar kilometer merken we dat de paden iets beginnen te golven. We komen in de buurt van Ubbergen. Hier hebben we al vaker gewandeld, de N70 ligt hier, dat is een prachtige wandeling in het zeer heuvelachtige gebied ten oosten van Nijmegen, bij Berg en Dal. We komen eerst door het Hengstdal en wandelen in de Heerlijkheid Beek, dan begint het echte klimmen en dalen. We klimmen tot ruim 90 meter, met soms een stijging van 34%, dus best flink. Na een tijdje voelen we onze spieren dan ook flink. We lopen over de Duivelsberg en daarna worden de hellingen langzaam minder steil. We lopen verder door het Rijk van Nijmegen en als we dichter bij Mook komen lopen we over de Mookerheide, bekend van de slag om de Mookerheide van 1574 en van Jan Klaassen, de trompetter in het leger van de Prins en de Heumense Schans, die samen met de Mooker Schans is aangelegd in de tweede helft van de 17e eeuw, toen ons land onder stadhouder Willem III een turbulente tijd meemaakte .
Een heerlijk wandeling. Het was koud, ja, één van de koudste pinksterdagen ooit, maar soms kwam het zonnetje even kijken en was het gewoon erg lekker. Kortom ... toch weer genoten!

Hengstdal
De Heerlijkheid Beek
Uitzicht van Ubbergen naar de Rijn
Een washuis, het water kwam er zondags via een beekje in lopen.
Dan werd er de hele week in gewassen en werd op zaterdag het water eruit gepompt
en de wanden en bodem schoongemaakt 
Kastanje in bloei
Een meertje in het Groesbeekse Bos

Brem in bloei
Mookerhei
Heumense Schans

Geen opmerkingen: