Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 25 maart 2017

Monnickendam, Volendam, veerboot, Marken, Monnickendam


19,2 km zonder veerboot

Een paar weken geleden hebben we een avondje afgesproken en Hennie en Bjørn, de ouders van schoondochter Chavelli, en dat is dus vanavond. Zij wonen in Noord-Holland en dus hebben wij bedacht om overdag daar in de buurt een leuk stuk te gaan lopen. De keus valt op Volendam en Marken. Ik ben als jong meisje met mijn ouders in Volendam geweest, maar niet op Marken. Leo is in allebei de plaatsjes niet geweest.
We starten in Monnickendam en lopen dat stadje meteen weer uit om langs de oevers van het Markermeer richting Volendam te lopen. We lopen dat gedeelte vaak achter de dijk aan de landkant, omdat het op de dijk afgesloten is. Zo nu en dan is er een trapje omhoog en we kijken dan eventjes over de dijk richting Volendam. Er staat nog een koude, stevige wind en eigenlijk zijn we blij dat we een beetje beschut lopen achter de dijk. Dan lopen we Volendam binnen, eerst een buitenwijkje en daarna wandelen we in het toeristische gedeelte. Drommen buitenlanders zijn ook benieuwd naar dit plekje. We wandelen wat rond en kopen dan een kaartje voor de boot naar Marken. Die komt er ook heel snel aan en kunnen we aan boord. De overtocht duurt een half uurtje en dan leggen we aan op Marken. Op de kade is Taverne De Visscher en daar eten we heel erg lekker, buiten op het terras met een deken over de benen maar met het gezicht in de zon, wat heerlijk!!! We lopen nog even door het dorp en dan moeten we toch over de lange dijk die Marken met het vaste land verbindt.
Het is een lange, rechte weg, waar verder weinig is te zien, maar omdat het prachtig en helder weer is, wordt het niet saai, want we kunnen kilometers ver kijken. En dan lopen we Monnickendam weer binnen en gaan via heel veel straatjes weer terug naar de auto.
We doen het heel rustig aan en rijden dan naar onze afspraak, waar het heel gezellig wordt en heel lang, tot diep in de nacht, gezellig blijft. Ook door het zomertijd-uurtje liggen we pas in de kleine uurtjes in bed. Dat was weer een heerlijke dag en we hebben en met volle teugen van genoten.

Monnickendam

Monnickendam


Boerderijen in de omgeving hebben een speciale vorm

Volendam


De kade van Volendam

Volendam


De haven van Marken

Aan de haven

Marken

Pffffff

En weer terug in Monnickendam

Geen opmerkingen: