Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 2 juni 2019

Rapid City SD - Chamberlain SD 386 km

Badlands National Park ligt in het zuidwesten van de staat South Dakota.
Binnen de grenzen van Badlands National Park zijn enorm veel fossielen van dieren uit het Oligoceen tijdperk gevonden; dit is het tijdperk waarin de eerste zoogdieren op aarde verschenen (ongeveer 30 miljoen jaar geleden).  copyright © hanz meulenbroeks. Veel van de gevonden diersoorten zijn al lang weer uitgestorven; andere fossielen zijn van dieren die de voorlopers zijn van dieren zoals wij die nu kennen. De vondsten hebben een enorme schat aan informatie opgeleverd over de evolutie. De eerste onderzoeken dateren al van halverwege de 19e eeuw, de Badlands worden gezien als ‘de geboorteplaats’ van de Noordamerikaanse paleontologie. Ook nu nog werken paleontologen, archeologen en biologen samen om vast te kunnen stellen hoe het landschap en het planten- en dierenleven zich hier heeft ontwikkeld. Tijdens het dinosauriĆ«rtijdperk maakte het gebied waar nu Badlands National Park ligt deel uit van een grote binnenzee; er worden hier dan ook geen botten van dinosaurussen gevonden.
We rijden de Badlands Loop Road (Highway 240) van west naar oost. Dit is een bochtige en soms steile weg van bijna 50 kilometer lang; onderweg komen we veel uitkijkpunten tegen. We stoppen dus vaak om van alles genieten. Het is allemaal zo ruig, maar ook zo mooi. Hopelijk kunnen we door de foto's wat meer vertellen.


Onderweg vanuit de auto

Vanochtend wat vroeger was dit de omgeving

Langzamerhand verandert dat in het Badlands-landschap










Geen opmerkingen: