Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 1 juni 2019

Custer SD - Rapid City SD 85,1 km

Het wordt een relaxed, rustig dagje. We rijden eerst naar Mount Rushmore National Memorial, een Amerikaans monument. Het toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Het monument herdenkt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten. De oppervlakte bedraagt zo'n 5 km². We wandelen op ons gemak wat rond, er zijn paden uitgezet zodat je het monument ook van iets dichterbij kunt bekijken.

Daarna rijden we verder, we gaan naar Bear Country op aanraden van anderen. En er zijn niet alleen beren in deze "dierentuin", maar ook bergleeuwen, herten en bizons.
Het heeft iets weg van safaripark Beekse Bergen. Je rijdt in je eigen auto tussen de dieren door. Buiten het afgesloten gedeelte zijn nog wat hokken met kleinere dieren en een gedeelte met veel spelende, jonge beertjes. Zij zijn de afgelopen winter geboren en werden al bij moederbeer weg gehaald omdat ze toch verdreven zouden worden uit de groep. Ik weet niet of dat een goede methode is, maar het is in ieder geval een leuk gezicht om die beestjes met elkaar te zien spelen.

Omdat het nog vroeg in de middag is, plakken we de Reptile Gardens er achteraan. In deze dierentuin veel slangen, hagedissen, krokodillen en aligators. We horen een verhaal aan over slangen en gaan ook naar een show waar ons iets wordt verteld over roofvogels. Al met al een lekker, rustig dagje. Maar evengoed veel gezien.


Onderweg

Mount Rushmore National Memorial


Hier nog geen beren in Bear Country

Maar hier wel!



Reptile Gardens



Geen opmerkingen: