Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 25 juli 2021

Terug dag 1 en 2: naar Berlijn

Rond kwart voor 10 gaan we op zaterdag op weg naar Berlijn. Het is bijna 700 km dus gaan we nu toch maar over de snelweg en autobahn. Maar we zijn het asfalt en het sneller rijden na ruim 300 km al flink zat en besluiten om de kleinere wegen te nemen, ook al doen we er dan nog wel een hele tijd over. Het zou half 7 worden volgens TomT. We vinden dit in ieder geval leuk en in dit deel van Duitsland zijn we geen van beiden ooit geweest. Na een wegomleiding en daar meteen nog een andere achteraan, wordt het nog bijna een uur langer, maar de rit is leuk. De dorpjes en huizen in het oosten van Duitsland ogen anders dan in het westen, dus we hebben echt het idee dat we een ander land zijn binnen gereden.
In Berlijn vinden we het hotel niet meteen omdat de gevel achter een steiger is verstopt, maar gelukkig komt het goed. Als we hebben uitgepakt eten we wat verderop in de straat bij MacDonalds, we hebben geen puf meer om verder te zoeken.

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt vertrekken we voor onze stadswandeling door Berlijn. Het is een mooie stad en het is leuk om doorheen te lopen. Als we bij restanten van een deel van de Berlijnse Muur stilstaan, worden we wat triest van de verhalen die daar zijn beleefd. De wandeling is lang, rond de 20 km, maar we zien veel, het is prachtig weer en we doen rustig aan, Dus we klagen niet.  Wat ons opvalt is dat bijna alle winkels zijn gesloten, op een paar souvenirswinkeltjes na. Dat maakt het wel wat minder gezellig. Rond half 4 zijn we weer in het hotel en gunnen dan de voeten maar een poosje rust.

Nieuw en oud, 
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirch

Een levensgrote giraffe van LEGO,
er is een Legoland in de buurt

Een stukje van de oorspronkelijk Berlijnse Muur

Van vroeger: een Trabant






Brandenburger Tor


Geen opmerkingen: