Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 31 juli 2021

Terug naar Zakynthos dag 8 Sibiu Roemenië - Sinaia Roemenië 312 km

We laten het mooie stadje Sibiu achter ons en rijden naar de bergen toe. Het lijkt een massief blok, maar ergens moet er een weg liggen, die één van de mooiste autoroutes in Europa zou moeten zijn, de C7. TomT laat ons al wat vooruitkijken maar als we bijna boven zijn is het uitzicht indrukwekkend en zeker de moeite waard. We rijden verder en komen door mooie dorpjes en we zien onder andere het kasteel van Bran, oftewel het kasteel van Dracula. Het ziet er wel een beetje dreigend uit, maar dat komt vooral door de donkere wolken die zich samen pakken en hun eerste druppels laten vallen als we net Bran uit zijn. De hordes toeristen die het kasteel willen zien lopen een erg nat pak op, want het wordt een enorme wolkbreuk met onweer. Eigenlijk zijn we nu wel blij dat we toch al niet van plan waren om het kasteel te bekijken, wij blijven in ieder geval droog. Een stukje verder op de weg is er net een ongeluk gebeurd en we horen al sirenes, gelukkig kunnen wij er nog even langs. Maar even later staat het verkeer toch vast en dat duurt nog een hele tijd, maar we kunnen niet anders dan erin berusten, want we moeten gewoon die richting uit. Met zeker een halfuur vertraging komen we aan in Sinaia.We moeten zoeken naar het plekje om te slapen. Het blijkt achter een woonwijk te liggen aan een onverharde weg. De eigenaar is er niet, vertelt een andere gast ons. Ik bel hem op en dan blijkt hij bijna geen Engels of Duits te verstaan. De mevrouw van net neemt de telefoon over en vraagt wat we kunnen doen. Heel simpel, hij belt iemand om de sleutel te geven en dan kunnen wij naar binnen. Het blijkt een prachtige kamer. Als we onze spullen op de kamer hebben gezet, lopen we terug naar het centrum van Sinaia en eten daar in een simpel restaurant, waar het bedienend personeel niet half zo vriendelijk als de mensen van gisteren en het eten was ook minder. Maar dat is nou eenmaal zo, soms heb je mazzel, soms niet.

Daar in de bergen is ergens onze route van vandaag


Voor ons uit gaat de weg kronkelend naar boven


Van boven af is het beter te zien



Het kasteel van Dracula oftewel het kasteel van Bran


Geen opmerkingen: