Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 29 juli 2021

Terug naar Zakynthos dag 6 Spisska Bela Slowakije - Satu Mare Roemenië 347 km

Het hotel had dit keer een heel kleine kamer, ik kon bijna niet langs het bed lopen, maar we hebben wel lekker geslapen. Toen we wilden ontbijten was er geen plek meer in de ontbijtkamer, dus hebben we eerst de meeste spullen in de auto gezet en zijn daarna gaan kijken of er een plekje was. Dat was er toen gelukkig wel.
Na het ontbijt zijn we snel weer op de weg. Vandaag is de planning dat we rond half4 bij ons hotel aan zullen komen. Maar planning hoeft geen waarheid te worden. We rijden over wat kleinere heel slechte wegen en dan rijden we natuurlijk niet hard. Dan blijkt dat TomT een verassing in petto heeft. We rijden al een tijdje in Hongarije als hij ons weer bij de grens van Slowakije brengt. Een klein stukje is natuurlijk geen probleem, maar het lijkt erop dat de route ons door Oekraïne zal leiden. En dat was niet het plan, we hadden een uurtje terug net een E-vignet (wegenbelasting voor Hongarije) gekocht. Dus heb ik maar weer een alternatieve route gevraagd die ons wel beviel.
We rijden dus verder door Hongarije, een beetje glooiend, maar vooral vlak. De wegen worden gelukkig beter dus dat scheelt. Onderweg zien we in bijna ieder dorp ooievaarsnesten op telefoon- en electriciteitspalen. Sommigen zijn leeg, maar op anderen zitten soms wel 4 vogels. 
Als we bij de grens komen staat er een aardige file en het duurt ruim drie kwartier voor we de grens over zijn. Daarna moet er ook voor Roemenië zo'n E-vignet worden gekocht. En ook moet hier de tijd een uur vooruit. Dus ineens is het kwart voor 6.


 

Geen opmerkingen: