Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 21 november 2010

Oude Maas bij Heerjansdam












En toen was er een mooie zondag, ineens. En dus wilden we nog een wandeling maken in het nederlandse landschap. Morgen om deze tijd zitten we op La Palma. In de zon, hopen we, en in ieder geval een stuk warmer.
Maar eerst vandaag nog een dag plukken en genieten. Vanochtend was het nog heel mistig, maar de zon kwam er rond twaalven door. Dus op weg. Een keer zonder Kaya, want zij is uit logeren in het dierenhotel.

We gaan richting Heinenoord tunnel en wandelen daar aan de noordkant van de Oude Maas.
Op de Oude Maas is er druk scheepvaart verkeer. Een recreatiepark met wandelpaden is het eerste deel van de route. Dan stranden we bij de Heinenoord tunnel, de weg of het pad wat er moest zijn, was er helemaal niet, dus moesten we een stukje terug. We kwamen bij de tunnel wel tot de ontdekking dat er buiten de autotunnel, ook een bustunnel is ( waar ook brommers mogen komen ) en zelfs een loop en fietstunnel. Een idee misschien voor een volgende keer om te doen.
Nu verder door een stukje natuur. Op de kaart stond alleen een stippellijntje, het bleek ook een heel smal paadje te zijn wat op sommige plaatsen erg glibberig was. Oppassen dus, want uitgleiden in die blubber is ook niet alles. En dan verder over dijken en fietspaden. Aan de overkant van de Oude Maas ligt Puttershoek, verder komen we door Achter-Lindt, heel leuk met heel veel dijkhuizen, Oude-Lindt en Heerjansdam.
Na drie uur en drie kwartier en 17 km verder waren we weer bij de auto. Een hele lekker wandeling en heerlijk weer.






Geen opmerkingen: