Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 15 mei 2011

Brielse Meer










Kilometers moeten we maken. Onze benen moeten wennen aan wat grotere afstanden, want over drie weken wacht Zakynthos. En we zijn van plan om daar veel te lopen. Heen met de bus en terug naar het huisje lopen. Die benen moeten lopen. Dus vandaag: het Brielse Meer. Ongeveer 20 km zou het zijn. Dus ... hop met de beentjes.
We beginnen aan de Brielse Maas Noord. We krijgen een lekkere(!) regenbui op ons kop en schuilen dus even. Naar de Noordwest kant en even ten zuiden ligt Kruiningengors (Molecaten) een heel groot recreatieterrein met heel veel vakantiehuisjes en stacaravans. Het lijkt wel een heel dorp. Natuurlijk kunnen we aan het eind niet verder, er is een sloot waar we niet overheen kunnen, en lopen dus weer een eind terug. Daar komen we op een plek waar een heel oude vuurtoren staat. (info www) Ook kanonnen staan er. Dan op naar Brielle. Inmiddels voelen we de benen goed, de kilometers van vrijdag zitten er nog in. Ook in Brielle lopen we om. Brielle heeft nog stadswallen en dus ook water. Soms staat een bruggetje wel op onze kaart, maar is het er niet meer. De kaarten waarmee we lopen zijn wat ouder en soms niet helemaal up-to-date.
Pech voor de voeten. Maar we halen het en inmiddels staat er 25 kilometers op onze tellers. Dus de meters zijn wel gemaakt. En ook nog een leuke en mooie wandeling.

Brielle
Een hééééél oude vuurtoren bij Brielle

Doorkijkje naar het Brielse Meer

Geen opmerkingen: