Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 8 mei 2011

De Grift













Vandaag is het zondag, zondag na 6 mei, de eerste zondag zonder Kaya. Het is leeg, maar we gaan lopen.
We lopen het Veense gedeelte van de Grift, dwars door het centrum, en buiten Veenendaal, aan de westkant, gaan we met een grote boog weer terug naar huis.
De Grift (ook wel Bisschop Davidsgrift) is onder leiding van Bisschop David van Bourgondië gegraven tussen 1473 en 1481 om turf te winnen in de veengebieden ten noorden van Rhenen. Oorspronkelijk liep het kanaal tot Veenendaal. Ten noorden van Veenendaal gaat de Grift over in het Valleikanaal. Tussen 1935 en 1941 is dit kanaal gegraven om water sneller uit de Gelderse Vallei te laten stromen. Daarvoor stonden de weilanden regelmatig onder water. Het Valleikanaal en de Grift vormen samen een blauwe ader door de groene Gelderse Vallei. Door natuurvriendelijke oevers met riet en waterplanten hebben talloze vogels, amfibieën en libellen hun thuis gevonden in en om het water. Wil je meer lezen? Kijk op www.valleikanaal.nl

Geen opmerkingen: