Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 24 november 2011

Vulkaanroute






17,7 km; 7 uur 25 min

De afspraak voor de transfer naar Refugio del Pilar was al gemaakt. We gaan met een grote bus op weg naar dit startpunt van de vulkaanroute. Een blauwe lucht, dus het belooft een mooie dag te worden. In de bus blijken heel veel Nederlanders, Duitsers en Engelsen te zitten die de wandeling met een gids door de Caldera el Taburiente gaan doen, dat is de hele grote krater midden op het eiland. Ook een schitterende tocht, maar wij hebben hem jaren geleden al eens gemaakt, dus nu naar de vulkanen.
Foto 1 laat zien dat het begin van de tocht schitterend was, een heel mooi uitzicht op de eerder genoemde Caldera. Maar dan zien we hoe snel het weer op La Palma kan veranderen. Er komen toch wolken opzetten en op die hoogte betekent dat: mist. Heel erg jammer, want de uitzichten moeten spectaculair zijn. We weten dat we op kraterranden hebben gelopen, maar wat we zagen was een smal pad wat redelijk steil afliep naar beide kanten, maar waar een wolk van mist voor hing. De wandeling zelf was echt een uitdaging, niet echt lang, maar wel heel zwaar. Flink steil omhoog en ook naar beneden. Paden met rul vulkaanzand en dalende paden met losse rollende steentjes. Ook veel paden waar je gewoon moest klauteren over wat grotere stenen en keien. Dat gaat allemaal best als je nog vroeg in de tocht bent, maar wat later op de dag wordt het gruwelijk zwaar. Gelukkig trekt de mist op een bepaald moment toch nog even op en hebben we nog een paar mooie plaatjes gezien. Even later werd het weer donkerder en ging het zelfs even regenen. Al met al was het een geweldige tocht, die gerust een uitdaging kan worden genoemd. We hebben, behalve spierpijn, weer een hele mooie ervaring op ons lijstje bijgeschreven.







Geen opmerkingen: