Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

dinsdag 8 oktober 2013

Texel, de derde dag: Vanuit Den Burg


19,1 km; 5 uur 33 minuten

Eigenlijk stond deze wandeling voor morgen geplant, maar omdat de weerberichten heel slecht zijn voor donderdag hebben we besloten om onze kansen te grijpen en te genieten van het eiland zolang het mogelijk is. Het waait vandaag al heel hard en er hangen donkere wolken, maar het is droog.
We rijden naar Den Burg en vandaar wandelen we over het zuidelijke deel van Texel. Heel soms komt er even een waterig zonnetje door, maar er zijn vooral dreigende wolkenluchten. We lopen vanuit Den Burg in westelijke richting naar weer een nieuw gedeelte van Nationaal Park Duinen van Texel. Het eerste gedeelte was er ook bos en daarna werd het echt weer een duinenlandschap. Halverwege de route hebben we iets gegeten bij de strandtent bij paal 12. Daarna met een stevige wind langs het strand. We gaan op weg naar Den Hoorn, waar heel leuke huisjes staan aan de hoofdstraat, loodshuisjes, een bakkerij, commandeurhuisje, allemaal uit vroeger tijd. Dan moeten we nog een lange rechte weg terug naar Den Burg. Gelukkig hebben we de wind in de rug, soms druppelt het wat, maar het lukt allemaal, we vinden ook nu de auto terug. We zijn best moe, dus besluiten we om niet meer den Burg te verkennen. We gaan naar ons huisje waar we een lekkere macaroni schotel maken en opeten. Vanavond een haardblok in de open haard en een glaasje wijn. We hebben het goed.

Dreigende lucht boven de duinen van Texel
Paal 12
Woelige zee
Mooie geveltjes in Den Hoorn
Kerkje van Den Hoorn

Geen opmerkingen: