Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 10 oktober 2013

Texel: rondje De Cocksdorp, regen met bakken


13,6 km; 4 uur 18 min

Vandaag zou het heftig weer worden. Maar we wilden toch wel even weg, dus zouden we even naar De Cocksdorp lopen, vandaar naar de vuurtoren en over het strand terug. Goed aangekleed gaan we op weg.
We misten meteen al een pad en we lopen dus een eind verder weg dan onze planning was. Ondertussen begint het flink te regenen. Maar regenjacks en paraplu zijn geweldige uitvindingen en dus valt het allemaal wel mee. Even later breekt de zon weer wat door en als we in De Cocksdorp aankomen zitten er grote stukken blauw in de lucht. Op weg naar de vuurtoren wordt het steeds donkerder en het begint ook te regenen. Het houdt ook op met zachtjes regenen en het komt echt met bakken de lucht uit. In plaats van het restaurant bij de vuurtoren vallen we restaurant "de Robbenjager" binnen. Kletsnat en druipend zoeken we een plekje. De meneer die ons helpt loopt met een doek achter ons aan omdat we een spoor van nattigheid achterlaten en daar kun je als gast een lelijke slipper op maken. Ook hier is de chocola met slagroom (en rum) en ook de glühwein erg lekker. Iets erbij eten en dan kunnen we er weer tegen. We besluiten om gewoon maar de kortste weg door de duinen terug te lopen. Het is prachtig zo. Lekker douchen of in bad en dan vanavond nog een keer lekker uit eten. Morgen zit het er weer op, ons midweekje, maar we hebben er alle vier met volle teugen van genoten.

"Eenzame wandelaars, beetje gek, maar wel leuk", Ben en Petra
Leuk klimtoestel in De Cocksdorp
De Cocksdorp
Vanaf de dijk kijkend over De Cocksdorp
Texelse schapen
De waddenzee

Geen opmerkingen: