Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 26 december 2013

2e Kerstdag, Laag-Soeren




13,5 km; 3 uur 22 minuten

Heerlijk stuk gelopen vandaag. Leo vertelde dat hij vaak op camping "De Jutberg" bij Laag-Soeren was geweest. In zijn herinnering een mooie omgeving. En dus maken we daar nu een wandeling.
We beginnen op de parkeerplaats van de Jutberg en lopen vandaar eerst een stuk over normale wegen. We komen langs het Priessnitzmonument, ook wel het Torentje van Jut genoemd.
Ook komen we langs de gebouwen van Landgoed Laag-Soeren. Daarna duiken we het bos in en zijn dan meteen in Nationaal Park Veluwezoom. We leren iets over de vorming van de heuvels hier in de laatste ijstijd en de sprengen.
Het is weer een afwisselende wandeling, we moeten klimmen en dalen, we komen door bos en langs hei. Ook dit is weer een wandeling die we in de zomer nog wel eens willen lopen.

Tijdje niet gebruikt?
Priessnitzmonument

Landgoed Laag-Soeren

Sprengen
en nog eens

De onderkant van de zwammetjes, die je ernaast ook ziet, is mooi licht, net bloemblaadjes
Best wat klimmen en dalen vandaag
Oei, we zijn bang

Geen opmerkingen: