Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 1 december 2013

Klompenpad Turfvelderpad


12,5 km; 2 uur 50 minuten

En weer eens een Klompenpad vandaag. Altijd erg leuk om te doen. En nu dus ook nog lekker in de buurt. We rijden naar Ederveen, dat ligt een kwartiertje van Veenendaal. Op de Markt kunnen we makkelijk de auto kwijt. Dan moeten we even zoeken naar het startpunt, maar op een lantaarnpaal vinden we het eerste plaatje van dit klompenpad. Natuurlijk kijken we een beetje scheef waardoor we eerst rechts gaan ipv rechtuit, maar na een paar honderd meter komen we toch op de juiste route uit. We starten met een staalblauwe lucht, later betrekt het wel, maar gelukkig blijft het droog. Het zijn leuke paden, weinig asfalt, wel wat maar dan als boerenweggetjes, niet storend in ieder geval. Een eind achter ons loopt een ander stel, zij nemen dezelfde wegen als wij, dus ook klompenpadliefhebbers. Ik heb de route zo goed als mogelijk overgenomen op de kaart voor de gps, zodat we wat meetpunten hebben. Als we een tijdje op weg zijn lijkt het alsof de gps aangeeft dat we rechts moeten langs een watertje. De kaart zegt ook zoiets, maar er is geen wegwijsklompje. Eigenwijs als we zijn, denken we dat de gps het wel goed aan zal geven, dus gaan we langs het watertje. We volgen een smal paadje en moeten op een bepaald moment zoeken naar het verdere pad, vast niet echt goed dus. Maar we komen weer op een weg uit. En daar komen de mensen die achter ons liepen ons tegemoet. We hebben het dus niet goed gedaan. Even later zitten we weer helemaal goed en vervolgen onze route langs weilanden en lege akkers, want inmiddels is natuurlijk alles geoogst. We klimmen vaak over hekjes en lopen dan door de weilanden. Is vast ook mooi 's zomers als de koeien er gewoon lopen. Al met al is het een heel afwisselende route, heel leuk om te doen.

Mooie kleuren
Vogelkijkhut
En gewoon over het erf van de boerderij

Nieuw kapsel?
Ederveen
Regelmatig even over het prikkeldraad klimmen
Tijdje niet gebruikt
Klompenpad zeker?
Een beekje
Smalle bruggetjes

Geen opmerkingen: