Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 9 december 2013

Klompenpad Eeskoterpad


15,6 km; 3 uur 58 minuten

Maandag is voor veel mensen een werkdag, maar vandaag is het voor ons een vrije dag. Het weer zou goed zijn dus hadden we vorige week al dit klompenpad uitgekozen om te lopen.
Richting Otterlo gaan we en parkeren de auto ergens op de hoek van een paar wegen waar we zullen lopen. Opnieuw is het een mooie route. Er is veel afwisseling, we lopen door bossen en over de hei, over heuveltjes en door natte akkers. We komen door het dorp Otterlo dat al vanaf 855 bestaat.
We lopen weer over een boerenerf, nu van een herenboerderij, duidelijk anders dan een gewone boerderij. We komen langs de ingang van park de Hoge Veluwe, maar aan onze kant van het hek is het net zo mooi als daarbinnen. We moeten zelfs een beetje klimmen en kijken dan mooi uit over dit stukje Nederland.
Ergens halverwege komen we over een camping waar een heus Klompenpad-rustpunt is. In de ruimte bij de wasmachines staat ook een koffieautomaat. Je mag er een kopje koffie pakken en het wordt aan je Veluwse eerlijkheid overgelaten of je ook je betaling achterlaat. Het was een lekker bakkie en we lopen even later verder over het terrein langs de trekkershutten die ze er neer hebben gezet. Leuke hutten, een heel klein hutje met alleen twee bedden, net een tent. Maar ook een iets grotere voor overnachting met z'n vieren. Er staan verder nog twee hutten, die zijn gewoon helemaal ingericht met keuken en sanitair, ze zien er leuk uit en hebben een heuse bedstee en onkruid en mos op het dak. Iets verder komen we nog langs een plek waar je in een Mongoolse yurt kunt slapen en kunt koken in een Indiaanse tipi, wel avontuurlijk allemaal.
Daarna komen er weer drassige paden langs natte akkers. Het is een heel afwisselende wandeling en we gaan hem in de zomer zeker nog eens lopen.

Door bossen
Een herenboerderij
Mooi uitkijken over lager Gelderland
Trekkershutten op camping 'de Wije Werelt'

Mooi zwammetje
Yurt en Tipi
Lege akkers en drassige paadjes

Geen opmerkingen: