Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 15 december 2013

De Achterhoek tussen Winterswijk en Aalten.

Bekijk en download de track

21,9 km; 5 uur 10 minuten

Deze wandeling staat als een tijdje op onze planning en dus gaan we vandaag richting Achterhoek. We starten in Bredevoort, een klein plaatsje tussen Winterswijk en Aalten.
In Bredevoort komen we langs een walkorenmolen 'de Prins van Oranje'. Verderop lopen we over het terrein van camping en bungalowpark 'De Twee Bruggen'. Daarna wandelen we over kleine weggetjes, veel zandwegen, heel weinig asfalt. Het is heel afwisselend, veel korte stukjes dan weer een bocht en dan is er weer een stukje bos of akkers. We lopen langs de Boven-Slinge, een beek die door de Achterhoek loopt. Ergens in die Boven-Slinge komen we een vis-trap tegen, het is leuk om te lezen op de borden wat er tegenwoordig wél wordt gedaan om te zorgen dat het gebied voor vissen groter wordt. De Boven-Slinge stroomt kronkelend door het natuurgebied Bekendelle en wij volgen de beek een eindje. De percelen land zijn hier kleiner dan bij ons in het midden van het land. Alles wordt afgesloten met rijen bomen of struiken. Dat maakt het leuk om hier te lopen, geen heel lange rechte wegen. We zien zelfs nog wat wild, een konijntje, niet zo bijzonder dus, wel leuk, maar ook een ree, die langs ons rent en een eindje verder ons pad oversteekt. En ook voor deze wandeling geldt, we gaan hem zeker in een ander seizoen nog eens lopen, als de akkers niet zo kaal zijn als nu. Maar het is ondanks het grijze weer en de kale velden een prachtige wandeling.

'Prins van Oranje'
Rododendrons en nog eens Rododendrons
Vistrap in de Boven-Slinge

Toch nog een zwammetje
De Boven-Slinge in Bekendelle
Kleur in de grijzigheid
Prachtige zandwegen
Kale winterschoonheid
Een Saksische boerderij op de monumentenlijst

Geen opmerkingen: