Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 26 oktober 2016

Naar Orthonies





19 km; 5 uur 50 minuten

Eerder deze week heeft Leo een berichtje gestuurd aan Babis van de Bodega in Orthonies: of ze open zijn in deze tijd van het jaar. Het antwoord was "Ja, we zij geopend". Dus trekken we de wandelschoenen weer aan en lopen via wat voorheen de dirtroad was, richting Xigia, Met die nieuwe weg zijn ze al een heel tijdje bezig en nu zijn ze echt al een stuk gevorderd. Het asfalt ligt al tot in de bocht en dus gaat het lopen tot de taverne bij Xigia heel makkelijk. Daarna gaat het de heuvels in en moeten we flink klimmen, maar omdat de temperatuur goed is, valt het allemaal heel erg mee. In een paar uur zijn we in Orthonies. Jammer genoeg in de Bodega toch gesloten. We sturen nog een berichtje naar Babis, lopen ondertussen even naar het kerkje en het kerkhof van Orthonies en besluiten daarna onze wandeling maar te vervolgen. Jammer, volgende keer beter. Het lopen gaat goed en rond 3 uur zijn we weer bij Archontiko. We genieten nog ruim een uur van de zon, totdat ze ondergaat achter de berg.
Wat is het mooi, ook vanaf een nieuwe asfaltweg
Vanuit Taverne Xigia (maar gesloten natuurlijk)
Zeezicht
Orthonies
Er is altijd wat te doen

Xigia
Gewone krokussen en eikeltjes? Nee, echt niet. Het zijn wel crocussen,
maar die anderen lijken wel op eikeltjes maar zijn het niet



Geen opmerkingen: