Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 22 oktober 2016

Weekje Zakynthos

Halverwege de zomer maakten we plannen om nog een weekje naar Zakynthos te gaan. Voornamelijk omdat we nog eens in ons toekomstige huisje willen kijken, maten willen nemen en foto's. Omdat we willen weten wat we wel én wat we niet mee kunnen nemen.
En dus zijn we vanochtend weer om 2.00 uur opgestaan om naar Schiphol te rijden en vandaar om 6.00 uur naar ons Griekse eiland te vliegen.
De weersvoorspelling voor vandaag is ronduit slecht, onweer en felle buien. We kunnen droog bij de auto komen die Billy / Denis naar het vliegveld heeft gereden. Op weg naar de supermarkt komen we een stel schapen tegen die over de weg lopen bij het vliegveld, steeds weer een leuk gezicht. Maar als we bij de Lidl lopen voor de boodschappen barst er een flink onweer los. We komen dus niet droog in de auto en de straten staan in een momentje helemaal blank. Bij Archontiko komt Pavlos ons de sleutel brengen en worden we helemaal bijgepraat over de Griekse economie, triest. Als alles weer een plaatsje heeft gaan we naar Maria en worden verwelkomd als verloren kinderen, zo lief.
Wat later lopen we even een klein rondje, natuurlijk even langs onze spiti (huisje), waar het onkruid welig staat te tieren, maar waar ook heel veel (nog groene) mandarijnen en sinaasappels in de bomen hangen. Veel citroenen zijn al wel geel. We kunnen nog niet naar binnen omdat we nog geen sleutel hebben, die krijgen we maandag of dinsdag pas. We maken ons rondje af en zien dat waar het in juni bijna helemaal kaal en bruin was onder de olijfbomen, het nu prachtig groen is. Het heeft hier al veel vaker geregend na de zomer. Overal zien we bosjes heel kleine cyclaampjes en de olijfbomen hangen vol olijven.

Schapen op de weg bij het vliegveld
Mini-cyclamen
en veel, heel veel olijven

Geen opmerkingen: