Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 23 oktober 2016

Van Anafonitria naar Porto Vromi en weer terug


14,6 km: 5 uur 30 minuten (inclusief late lunch of vroeg diner :)

En dan is er een prachtige dag aangebroken, we trekken de wandelschoenen aan, een korte broek en een shirtje. En we hebben het geen moment koud gehad. 24 graden is een heerlijk temperatuur om een wandeling te maken. We hebben de huur-auto nog, dus rijden we naar Anafonitria, parkeren daar en wandelen dan naar Porto Vromi. De heenweg is vooral afdalen over een gravelpad en dan weer stukjes asfalt. Bij Porto Vromi drinken we een lekkere sinaasappelsap en lopen dan terug naar Anafonitria. Nu gaat de gehele weg over flink stijgend asfalt, maar dat is niet heel erg want we komen nauwelijks auto's tegen. Het echte toeristenseizoen is inmiddels ten einde. Maar er zijn nog hotels en organisaties die tours aanbieden, dus in de echte toeristen trekpleisters zijn nog restaurantjes en kraampjes open. Als we terug zijn in Anafonitria eten we lekker bij Taverna Anastasia, een stuk kleiner dan het grote restaurant er vlak naast, maar daarom des te leuker. De mevrouw die ons helpt, Anastasia dus, stelt ons allelei vragen soms in het Grieks en als we het niet meer weten in het Engels. En dat vinden wij dus leuk. Adresje is opgeslagen in ons hoofd.
Bij de auto gekomen rijden we eerst nog naar Mariës, om vandaar te proberen om het restaurant te vinden waar we jaren geleden hebben gegeten met Pavlos. We zagen het op onze wandeling liggen en wilden nu wel een weten of het makkelijk te vinden was. Nou, het is makkelijk te vinden, we gaan er dus zeker nog eens heen.
Daarna gaat het terug naar huis. Het is nu bijna half 9 (Griekse tijd, dus uurtje later) en we zitten nog buiten. Stikdonker en met een trui aan, maar toch ... Heeeeeeeeerlijk

Klooster van Anafonitria
In de tuin van het klooster
Het klooster en Anafonitria
Een klein kerkje ergens tussen Anafonitria en Porto Vromi
En als je moet kiezen tussen asfalt en een ander pad, dan kies je ...
Prachtige westkust van ons eiland
het kleine ... zo mooi
Porto Vromi
en nog eens
Porto Vromi en de tak waar je de boot kunt pakken naar Navagio

Geen opmerkingen: