Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 29 september 2019

Bohinjska Bela, Slovenië - Waal, Duitsland 472 km

We zijn tegen half 9 weer op weg, nu naar de grens tussen Slovenië en Oostenrijk. Ik heb de route uitgestippeld over de B-wegen. We kopen dus geen vignet dat nodig is voor het rijden van de A- en S wegen. Het voordeel is dat Leo ook wat meer van de omgeving ziet, een nadeel is natuurlijk dat je wat minder snel kunt rijden, maar vandaag is dat van ondergeschikt belang. Na een uurtje rijden stoppen we bij een cafe konditorei voor een ontbijt. Vandaag ontbijten we met koffie en fruchtentorte, lekker hoor 😁. Het rijdt allemaal prima en we stoppen op verschillende plekjes om even van het uitzicht te genieten. Oostenrijk is mooi. 's Middags hebben we ergens een uitdaging om een autoweg te vermijden. Onze route volgt een weg die tijdelijk is opgebroken. Na wat zoeken komen we erachter dat er geen alternatief is. We gaan dus 5 kilometer over de autoweg (A weg) foei, maar zijn er zo snel mogelijk weer af. Rond 4 uur rijden we de grens met Duitsland over en we hopen snel te kunnen rijden naar Waal, een klein plaatsje in de buurt van Landsberg am Lech. Maar dat duurt toch even, het is zondagmiddag en het was prachtig weer. Veel mensen zijn op de weg naar huis en dat zorgt voor oponthoud bij verkeerslichten en kruising. Maar iets na 6 uur komen we bij Gasthaus Zur Post aan. Alle deuren zitten dicht, we schrikken wel even en bellen toch maar aan. Een stem geeft een code door en als we die op het apparaat naast de voordeur intoetsen komt onze kamersleutel eruit rollen plus de sleutel van de voordeur. We kunnen er dus gewoon in. Als we de koffer op de kamer hebben gezet gaan we op zoek naar een plek om iets te eten. In een naburig stadje blijkt een Grieks restaurant te zijn. Daar hebben we wel zin in. Het echtpaar dat dit restaurant runt is Grieks en dus bestellen wij in ons beste Grieks wat we willen eten. Ze hebben er lol in en spreken op hun beurt ook Grieks tegen ons. Het is goed om te merken dat we ons inderdaad al verstaanbaar kunnen maken in die taal. Na een heel lekker maaltje keren we terug naar Gasthaus Zur Post. Nog even de administratie, de route voor morgen en de blog en dan is het tijd voor lekker slapen.



Weissensee, geen Elfstedentocht vandaag





Geen opmerkingen: