Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 27 september 2019

Paracin, Servië - Bohinjska Bela, Slovenië 750 km

Ik heb voor vandaag een lange route op het programma staan. Ik zou vanavond graag in de buurt van Bled komen, zodat we morgen een vrije dag hebben wat betreft de auto. We willen een stuk wandelen. Maar of we die afstand halen is wel afhankelijk van het weer en de snelheid van het passeren van de twee grenzen. We gaan het zien.

Er was geen ontbijt te krijgen bij de kamer van afgelopen nacht, dus rijden we om iets over 8 uur weg en stoppen bij het eerste wegrestaurant, dat we tegen komen, om een broodje te scoren. Daarna gaat de rit verder richting Beograd (bij ons bekend als Belgrado), de hoofdstad van Servië. Het landschap is redelijk vlak hier, in de verte zijn wel wat heuvels te zien. Dan gaat het naar de grens van Servië en Kroatië. We zijn er met 10 minuten door heen, dat valt dus heel erg mee. Kroatië lijkt qua landschap erg op Servië, niet erg bijzonder, althans niet in de omgeving waar wij door rijden. Via Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, rijden we naar de grens tussen Kroatië en Slovenië. Ook dat gaat vlot, dus we zijn van plan om door  te rijden tot Bled. Als we in hoofdstad Ljubljana even stoppen om het hotel te kunnen boeken, kom ik tot de ontdekking dat we een vignet voor het gebruik van de wegen bij de grens hadden moeten kopen. En ik had het van te voren zo netjes opgezocht. Maar goed, we stoppen bij het eerste tankstation en gelukkig verkopen ze daar ook de vignetten. 15 euro lichter en een vignet rijker rijden we richting Bled. De omgeving is hier heel anders dan eerder deze dag, er zijn bergen en leuke dorpjes op de hellingen. Ik heb een kamer gevonden in een klein plaatsje vlakbij Bled genaamd Bohinjska Bela. Het guesthouse Alex is op nummer 14, verder geen straatnaam. We rijden het dorp heen en terug, maar nummer 14 is er niet. Met behulp van een aardige voorbijganger vinden we wel het plekje waar de foto is gemaakt voor de website van Booking.com, maar daar is nummer 14 ook niet. We besluiten de auto te laten staan en te gaan lopen en ergens te vragen. Een mevrouw helpt ons, ze spreekt geen Engels, maar het 14 herkent ze en wijst ons een huis aan. We lopen er naar toe en inderdaad, om de hoek staat 14. De eigenaar ziet ons en verwelkomt ons. In gebrekkig Engels legt hij ons alles uit en laat het guesthouse zien. Een kamer, een slaapkamer, een keuken en een badkamer/wc, en het ziet er geweldig uit, heel authentiek. Het huis is tegen een rots gebouwd en dat zie je in de badkamer. We gaan het hier wel naar ons zin hebben. Als we alles hebben uitgepakt, lopen we naar het restaurant een stukje verderop, waar we heerlijk eten. Na het loopje terug werken we de administratie en de blog bij en luisteren een muziekje en drinken een drankje. Het was best een lange dag.

Geen opmerkingen: