Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 29 september 2021

Naar Nederland sept.okt dag 5 Riomaggiore-Vercelli 267 km

Deze ochtend eten we een croissant en drinken een koffie met een prachtig uitzicht.
We zijn bij de Cinque Terre, een bergachtige streek tussen La Spezia en Genua. De dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn gelegen in de regio Ligurië en worden samen Cinque Terre genoemd. Deze vijf visserdorpen behoren vanwege de kleurrijke huizen en unieke ligging tegen de rotswanden tot de mooiste dorpen van heel Italië. De dorpen van Cinque Terre worden omgeven door groene bergwanden, wijnvelden, olijf- en citroenboomgaarden, waar verschillende prachtige wandelpaden doorheen lopen. De dorpen worden samen met hun omgeving gerekend tot het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Dit National Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Na het ontbijt rijden we naar Manarola, één van de vijf dorpen. We zijn er vóór negen uur en dus zijn er nog bijna geen bezoekers. We maken er ook geen echte wandeling, maar lopen op ons gemak naar beneden, want we moesten de auto achterlaten op een P-plaats boven aan de weg. We kunnen rustig rondlopen en als we een paar foto's hebben gemaakt gaan we weer naar de auto en vervolgen deze mooie route. Aan uitzichten geen gebrek.
We rijden nu echt door de Appenijnen en in de loop van de middag er ook uit. Dan rijden we door de Po vlakte en steken de rivier de Po ook over. Als we in Vercelli aankomen blijkt de weg opengebroken waaraan het hotel ligt, maar we zijn er toch gekomen.

Maranola

Maranola



Geen opmerkingen: