Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 30 september 2021

Naar Nederland sept.okt dag 6 Vercelli, Italië - Pontarlier, Frankrijk 340 km

Gisteravond wilden we wat gaan eten en liepen naar een restaurant iets verderop in de straat. Daar moesten we eerst ons groene (covid) paspoort laten zien. Dat werd gescand, maar dat lukte dus niet en dus moesten we verder op zoek. Toen we van af de andere kant naar ons hotel liepen zagen we dat er een restaurant was op de begane grond, het lag wat meer naar achteren. En dus gingen we daar naar toe en daar werd nergens naar gevraagd en het was gezellig. De menukaart was alleen in het Italiaans, maar niet bijna niemand sprak Engels, en dus stonden er drie mensen om ons heen om ons te helpen beslissen wat we zouden nemen. Super!! En het was ook nog heel lekker ook.

Vandaag rijden we van Vercelli op de Povlakte langzaam richting Alpen. We rijden naar Aosta, helemaal in het noorden, vlakbij het Mont Blanc massief. Dan krijgen we de grens naar Zwitserland en gaan dan via Montreux en Lausanne aan het Meer van Geneve naar de grens met Frankrijk. Dan is het nog maar een halfuurtje naar Pontarlier, waar we gaan overnachten. We wilden hier bij MacDonalds gaan eten, maar die was alleen open voor afhalers, dus hebben we nog een stukje gelopen en bij een ander fastfoodrestaurant een heerlijke burger en frietjes gegeten. Prima.


Soms gaat het echt door smalle straatjes in kleine dorpjes




Montreux aan het Meer van Geneve

Montreux

Geen opmerkingen: