Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 27 september 2021

Naar Nederland sept.okt dag 3 Vico Equense-Ostia 283 km

Gelukkig komt er steeds weer een nieuwe dag. Vandaag hebben we niet zo'n lange route omdat we gisteren wat langer zijn doorgereden. We waren al erg vroeg op pad. We rijden stukken langs de kust, maar ook iets meer het binnenland in. Ergens keek ik even mee op de kaart en zag ik dat we op de Via Appia rijden. De Via Appia (De weg van Appius) is, een van de belangrijkste oude Romeinse wegen. De weg liep van de hoofdstad Roma tot aan Brundisium (het huidige Brindisi) aan de zuidoostkust van het Italiaanse schiereiland. Het oorspronkelijke traject is weliswaar op een goede Italiaanse wegenkaart nog enigszins te volgen, maar op slechts enkele plekken is de originele weg bewaard gebleven. En op sommige plaatsen is het een gewone asfaltweg geworden, maar het is leuk om te weten.
Het is vandaag grijs en somber weer. Als we in Ostia, een wijk van Rome, aan de kust aankomen, regent het zelfs een beetje. Op de kamer aangekomen is het er een klereherrie, er zijn werklui bezig op de verdieping onder ons, maar hopelijk is dat vanavond over.

Via Appia

Aan het water bij Ostia


Geen opmerkingen: