Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 26 september 2021

Naar Nederland sept.okt dag 2 Bari-Vico Equense 374 km

De ferry kwam gisteravond tegen 23 uur aan in Igoumenitsa. Voordat alles weer is ingeladen en we wegvaren zijn wij allang onder zeil. Om half 9 worden we wakker van een luidsprekerstem die ons vertelt dat het restaurant nog een half uur open is en dat we over ongeveer een uur in Bari zullen zijn. Dat laatste loopt iets uit waardoor we om een uur of 10 op weg gaan.

Ik had natuurlijk thuis al zitten kijken welke route mooi zou zijn en op een website met de mooiste routes van Italië kom ik de Amalfi kust tegen. Dit moet een heel mooi stuk kust zijn tussen Salerno en Sorrento in de buurt van Napels. En daarom rijden we dwars door Italië naar de westkust en komen uit bij Salerno. Onderweg komen we kleine stenen huisjes tegen op verschillende plaatsen, het blijken trulli te zijn. Een trullo (meervoud trulli) is een oud stenen huisje met een kegelvormig dak. Een huisje met een puntmuts! Deze huisjes werden vroeger op het land gebouwd voor opslag en als rustpunt, maar zijn tegenwoordig bijna allemaal omgebouwd tot gastenverblijf, b&b, of hotel. 
De route langs de kust naar het stadje Amalfi is druk, nee niet een beetje druk, afgrijselijk druk. Het blijkt dat het weekend niet een slimme zet is om dit te doen. Er zijn honderden brommers, scooters, motoren en auto's die hetzelfde hebben bedacht. Het is prachtig weer, maar we zien bijna niets. Leo niet omdat hij zijn ogen alleen maar nodig heeft om uit te kijken wat al die scooters en motoren doen die zich tussen de auto's doorwringen. Nee, niet leuk. Ik zie ook bijna niets omdat ik steeds achterom moet kijken om een mooi uitzicht op te vangen. Dus mocht iemand dit toch willen doen, rij van Sorrento naar Salerno, dus noord-zuid. Dan komen de uitzichtjes rechts voor je uit. Het is voor ons de hele weg filerijden en stilstaan, omkeren is geen optie, want de andere kant staat ook vast.

Als we in Sorrento zijn kunnen we het hotel niet vinden, gelukkig is er ook niets betaald en misschien is dat de reden dat de aanvraag lang op zich wachten, het ging in ieder geval niet als anders. En toen moesten we dus op zoek naar een ander hotel. Ik vond er één in een volgend stadje die nog niet was volgeboekt. Maar ook dat duurde heel lang want ook dat was nog stapvoets vooruit.

Nee, eerlijk gezegd hebben we wel eens leukere dagen gehad. Maar gelukkig was het bed zacht, we waren het zat👎

Een trullo

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

De Amalfi-kust

Geen opmerkingen: