Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 24 augustus 2014

Doornse Kastelen



17 km; 4 uur 48 minuten

Men (buienradar) vertelde dat er een enkel klein buitje zou kunnen vallen. Dus gaan wij, toch maar gewapend met plu's en plastic poncho's, op weg. We rijden richting Doorn en parkeren vlak voor Doorn de auto op een zijweg van de Leersumsestraatweg. Vandaar beginnen we onze kastelenroute.
We lopen over de landerijen van Landgoed Sandenburg, akkers en weilanden. We krijgen een buitje te verwerken, maar we lopen onder de bomen en nog redelijk beschut. Op een bepaald moment zien we het huis van Sandenburg mooi liggen, eerst nog met een blauwe lucht met wat wolkjes, maar als we wat meedraaien met de weg komt er een ander plaatje. De zon schijnt prachtig op het witte huis en dat komt geweldig uit met de loodgrijze lucht die erachter hangt. Even later is het raak en weten we waarom de lucht zo donker was, het begint flink te regenen. Eerst staan we wel weer even beschut onder de bomen, maar het regent echt hard en dan beginnen ook de bomen te druppen en is het ook onder de bomen niet leuk meer. Inmiddels hebben we behalve de paraplu ook de plastic poncho aangedaan en lopen we maar gewoon door. Verschillende wielrenners staan te schuilen voor deze bak water. Gelukkig wordt het na 15 minuten of zo toch weer droog en gaan snel de plastic zakken weer uit, pfff wat warm.
We lopen door Langbroek en dan langs kasteel Lunenburg. We komen over Landgoed Moersbergen en later lopen we Doorn in. Natuurlijk gaan we dan even kijken bij Huis Doorn, dat vooral bekend is omdat de Duitse ex-keizer Wilhelm II er woonde. Dan nog een klein stukje lopen door Doorn en een stukje bos en dan zien we de auto alweer. Het was een leuke wandeling, zeker de moeite waard om te bewaren en nog eens te lopen.

Mooi doorkijkje
Landgoed Sandenburg
En van de andere kant met de zon erop en met een loodgrijze lucht erachter
En uit die loodgrijze lucht kwam regen
veel regen
Langbroek
Met een leuke verwijzing voor ijs en koek
Kasteel Lunenburg
Altijd leuk, moeder kip met haar kuikens
Landgoed Moersbergen
In Doorn bij de kerk staat een standbeeld van de schrijver Simon Vestdijk
Huis Doorn
Stallen van Huis Doorn
De voortuin
Ook waterlelies blijven mooi om te zien
Mooi zwammetje
Het poortgebouw van Huis Doorn

1 opmerking:

Petra en Ben zei

Dat is weer een hele mooie wandeling en prachtig al die kastelen. Helaas het weer even iets minder maar dat mag de pret niet drukken. Echte wandelaars gaan gewoon door en zien ondanks de regen toch nog mooie plaatjes.