Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 31 augustus 2014

Langs de noordgrens van de Gelderse Poort


15,5 km; 4 uur 11 minuten

We zijn van plan om in de loop van de middag naar IKEA in Duiven te gaan, maar we willen wel wat lopen, dus gaan we vanochtend daar in de buurt wandelen. Ik heb op het internet gezocht  naar een mooie wandeling en kwam uit bij het Liemers Knooppad. Dat heb ik wat aangepast en lopen we vanaf Groessen, aan de zuidoost kant van Duiven, naar Pannerden en vandaar langs de noordgrens van de Gelderse Poort
Het is een leuke wandeling waarbij we op bepaalde momenten moeten zoeken naar het pad tussen de mais of tussen de brandnetels. We gebruiken een trekpontje om aan de overkant van een watertje te komen en zien mooie dorpspleintjes. We komen veel verkooppuntjes tegen bij huizen en boerderijen waar je fruit of gladiolen kunt kopen. Geld in de brievenbus of in een potje. Hier is nog vertrouwen in de medemens. Na zo'n twee uur wandelen krijgen we een gigantische bui over ons heen. De paraplu is op tijd, maar de poncho niet, gevolg tot de heupen doorweekte broeken. Flink doorlopen, dan worden we niet te koud. Tegen de tijd dat we bij de auto komen, zijn we een beetje opgedroogd. 

Klaar om te worden geoogst
Mooi hoofd
Het land achter Groessen

Tijd voor de trekpont
Aan het werk




Een pad? Hier?
Door de brandnetels
Hi, hi, ik zag je toch wel
Pannerden
Mooi huis aan de dijk
En een mooi plaatje van de andere kant

En deze stalletjes zagen we veel vaker
Beetje nat tussen de maisvelden
Terug bij Groessen
Mooie rooie appels in de boomgaard

Geen opmerkingen: