Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 9 augustus 2014

Heeswijk Dinther naar Middelrode




16,2 km; 5 uur

We zijn weer gezellig het weekend bij onze lieve vrienden Petra en Ben. Vanmorgen zijn we al vroeg naar Vlijmen gereden omdat het weer voor zondag slecht lijkt te worden en we hebben dus besloten om vandaag de lange wandeling te doen. Als het weer morgen toch redelijk blijkt doen we gewoon nog een wandeling.
Petra heeft een "ommetje" uitgekozen van ongeveer 15 kilometer. We zetten de auto neer in Heeswijk-Dinther, vlakbij de Sint Servaes abdijkerk. Het is een leuke afwisselende route eerst een stukje door Dinther, later ook even door Heeswijk en verder over graspaden en smalle weggetjes. We lopen een heel eind langs de Leijgraaf en komen ook langs een visstrap. Dan komen we aan in Middelrode, waar we op een terrasje iets te drinken bestellen en een ijsje eten. Daarna gaat de route verder. We komen vlak bij een natuurgebied waar Schotse Hooglanders grazen, het blijven imposante dieren. Het kleine riviertje de Aa stroomt daar ook en geeft mooie doorkijkjes met waterlelies en wilgen. Verderop komen we bij kasteel Heeswijk. Petra en Ben zijn hier bijna 13 jaar geleden getrouwd. Wij waren daar ook bij en we herkennen het nog wel. We lopen er nu even omheen en hebben dan toch weer andere plaatjes. Leuk hoor. Dan lopen we weer richting Heeswijk. Het is de hele middag prachtig weer geweest. Wel soms een flinke bries, maar mooie Hollandse wolkenluchten en zo'n 23 graden. Heerlijk voor een wandeling.
We rijden weer naar huis en genieten daar verder van een gezellige, lange avond.
Prachtig Hollands plaatje
Mooie beestjes, een blauwe libelle
en een groene
Hooglanders, zo knuffelberig als ze klein zijn
Mooi woest, maar wat minder knuffelbaar
Wilgen, water en waterlelies
Er is hier een paadje aan de rechterkant, wel overwoekerd met brandnetels
Kasteel Heeswijk
Een echt kasteel
En natuurlijk: bloem met vlinder
Sint Servaes abdijkerk in Dinther
St. Nicolaas? Oh nee, Sint Servaes

Geen opmerkingen: