Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 11 augustus 2014

Heusden, oud vestingstadje


5,3 km; 2 uur

Zondag in Vlijmen: wakker worden en een heerlijk uitgebreid ontbijt met pas gebakken broodjes en fruitsalade met daarin natuurlijk de gisteren geplukte bramen.
Vandaag zou het weer ronduit slecht worden, maar aan het einde van de ochtend is het nog heel redelijk en dus besluiten Petra en Ben om ons Heusden te laten zien. Heusden is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden, gelegen aan de Bergsche Maas. Het telt ongeveer 1500 inwoners (2007). In 1968 is begonnen met het in oude stijl restaureren van de vestingstad Heusden. Dit grootscheepse restauratieproject liep veertig jaar. Heusden is de hoofdstad van het Land van Heusden. Dichtstbijzijnde steden zijn Waalwijk ten zuidwesten van Heusden en 's-Hertogenbosch in het oosten.
Het is een leuk oud stadje. We lopen over de vestingswallen en als we helemaal rond zijn lopen het stadje nog even in. Op een terras op het plein drinken we even iets en zien dan dat de eerste druppels gaan vallen. We redden het niet om helemaal droog naar de auto te lopen, maar hebben geen zin om voor dit buitje de pluutjes uit de rugzak te halen. We rijden naar huis en pas als we daar alweer een tijdje zijn komen er een paar echte buien los. Maar wij zitten lekker aan de koffie en aan de vlaai.

Fruitsalade met eigengeplukte bramen bij het ontbijt
Heusden
Eén van de haventjes bij Heusden
Een molen bij de stadshaven
Een pittoresk bruggetje
Vanaf de vestingwallen
en deze ook
Heusden op zondag, wat een verschil met Veenendaal
Hier is het wel rustig
En een laatste plaatje van Heusden, Noord-Brabant


Geen opmerkingen: