Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 14 september 2014

Millingerwaard, van Kekerdom naar Millingen aan de Rijn


17,1 km; 5 uur 14 minuten

Jaren geleden hebben we al eens gewandeld in de Millingerwaard, maar het stond nog niet op de blog. Vandaag is het mooi wandelweer en we rijden richting Kekerdom, in het hartje van de Millingerwaard. Ook dit gebied is een deel van de Gelderse Poort, land dat kan en mag onderlopen als er teveel water door de Rijn stroomt. Vanuit Kekerdom lopen we naar de Waal, we komen langs het Theehuis en lopen dan verder langs de rivier. Runderen staan aan de oever, sommigen met de poten in het water, anderen rustig liggend op het strand. Dan maken we een bocht naar rechts. Volgens de route, die ik van het internet heb geplukt, zouden we met een omtrekkende beweging een stuk zuidelijker weer op een pad moeten komen. Dat lukt niet. Er staan grote stukken vol met water, waar dat niet op de kaart staat. We moeten dus omlopen en daarna teruglopen. En dan staan we weer op de plek waar we een tijdje geleden stonden en ons afvroegen of dat goed ging, nou nee dus. Dan maar verder. Het blijft ondanks het zoeken naar een pad, een prachtig stukje natuur. We lopen door oerwouden van Reuzenbalsemienen en even later komen daar weer de bekende brandnetels bij, wat onze blote benen niet echt prettig vinden. Afblijven, hebben we inmiddels geleerd. Het laatste stuk is het echt zoeken naar de plekken waar we onze voeten neer kunnen zetten en weer zijn we op zulke momenten blij met onze gps. Nog 50 meter ploeteren en dan is daar het pad! Joepie. Als we weer op de dijk lopen gaan we richting Millingen aan de Rijn. Bij Millingen heet de rivier nog de Rijn, maar iets verderop splitst het in de Waal en het Pannerdens Kanaal. Wat later dan weer de Nederrijn wordt en ook de IJssel komt uit dat kanaal. We lopen door het dorp en eten een frietje en een ijsje op een terras, lekker in het zonnetje. Hmmm. Dan gaan we weer op weg naar Kerkerdom, geen gekke paadjes meer, gewoon een fietspad.
Dit was weer een mooie route, eigenlijk zoals meestal. Het is gewoon genieten, zeker met het weer van vandaag erbij.

De Reuzenbalsemien staat mooi te zijn
Mooie doorkijkje naar een watertje
Runderen relaxen aan de Waal
Sommige bladeren verkleuren echt al goed
En soms is het ook mooi als de kleur uit een plaatje verdwijnt
Nazomer
De vogelkijkhut
Een mooi groen kikkertje
Leo zoekt zijn weg tussen de Reuzenbalsemienen
Mooi als dat groen met een tipje geel
Een kudde paarden in de Millingerwaard

Geen opmerkingen: