Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zaterdag 14 november 2015

Naar Gulpen


16,9 km; 4 uur 41 minuten                

We zijn vroeg gaan lopen vandaag, want de voorspellingen houden het op in de middagregen. We maken een prachtige wandeling in de omgeving en het zonnetje laat zich heerlijk zien. Later in de wandeling wordt het een waterig zonnetje, maar toch ...
We starten op het park en lopen door het dorp Euverem, dat geen kerk heeft en geen winkels. De steken de Gulp over en lopen en klimmen over heuvels, bossen en velden. Heel afwisselend. En dan zien we in de verte het stadje Gulpen, maar voor we daar zijn maken we nog een flinke omweg. We zien van ver een klooster liggen, ik maak geen foto omdat ik denk er dichter bij te komen. Nee, dus. Het was klooster Wittem. Ik zou inmiddels beter moeten weten. Even later lopen we door Gulpen en zoeken even een winkel om een paar dingetjes te kopen die we niet meegenomen of vergeten waren. En weer komen we langs de Gulp. We lopen daarna met een grote boog ten noorden van Gulpen en steken dan de weg weer over om dan langs een mooi kasteeltje te lopen dat we gisteren al hadden gezien vanuit de auto. Het is kasteel Neubourg, gebouwd in 1288.
Even later kopen we nog een zak biologische Goudreinetten, misschien wel 2 kg voor 1 euro. Mmmmmm.
En dan zijn we bijna thuis en voelen we kleine druppeltjes, maar we hebben een heerlijke wandeling gemaakt en hebben het eigenlijk gewoon droog gehouden.

Vakwerkhuizen in Euverem, het is net buitenland
Euverem, met daarbij het bungalowparkje
Lekker zonnetje en prachtige paadjes
Stoer, die stier
Herfstkleuren in Gulpen
De Gulp
Dat komt hier vandaan, dus
Sint Petruskerk in Gulpen
Mariamonument op de top van de Gulperberg
Vakwerkhuizen in Ingber
Mooie paden
Nu een waterig zonnetje boven het Koolzaad
Koolzaad, prachtig geel
Kasteel Neubourg
en nog een blik op het kasteel

Geen opmerkingen: