Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 19 november 2015

Nog eens rond Euverem


9,7 km; 2 uur 29 minuten

De weersverwachting voor vandaag leek niet best, maar toen we hadden ontbeten scheen er een waterig zonnetje. Vlug op buienradar gekeken en waarschijnlijk zou het hier toch nog zo'n 2 uur droog blijven, daarna zou er veel water vallen. Ik had nog een route staan van iets meer dan 9 km en dan zouden we het toch een groot deel van de wandeling droog hebben. Dus de afwas voor straks en vlug de wandelschoenen aan en lopen maar. 

Flinke klimmetjes, maar ook afdalingen en mooie uitzichten. En we kunnen goed zien dat het hier toch best heeft geregend, vooral 's nachts, want de paden zijn vreselijk modderig, deze vakantie hebben we zeker 50 tinten modder leren kennen. We moeten dus erg voorzichtig zijn en zeker als het flink afdaalt of klimt, je glibbert zo een heel eind weg. De gemiddelde snelheid ligt erg laag daardoor en het wordt later en later. Maar we houden het droog. In het huisje heb ik de wandelschoenen even helemaal ontdaan van alle modder, want morgen gaan we weer naar huis. Als we een half uur later een bakkie drinken komt de regen gestaag uit de hemel.

Toen we nog thuis waren zagen we dat de voorspellingen voor deze week erg slecht waren. En het heeft inderdaad heel flink geregend, maar wij hebben iedere dag gewandeld en alleen dinsdag zijn we flink nat geregend. 
De moraal van dit verhaal: Ga ervoor als je de kans krijgt ...





Heel veel fruitbomen
en daar tussen ineens kleur
Smal paadje langs de Gulp
Het water zoekt een weg, zelfs over de wandelpaden

Geen opmerkingen: