Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

maandag 16 november 2015

Schin op Geul - Valkenburg aan de Geul


14,9 km; 4 uur 2 minuten

Vandaag rijden we naar Schin op Geul en daar starten we onze wandeling. We
lopen door Schin op Geul en komen langs een van de oudste kerken van Limburg, de Sint Mauritiuskerk, de eerste parochie van deze kerk stamt uit 847. Daarna lopen we tot Valkenburg langs de Geul en herkennen sommige plekjes, daar zijn we geweest op onze wandeling van Valkenburg naar Maastricht, een paar jaar geleden. We lopen een klein stukje door Valkenburg maar al snel moeten we flink klimmen. We komen dicht in de buurt van de Wilhelminatoren. Maar daaruit dalen we weer tot straatniveau om dan weer te gaan klimmen. We voelen goed dat we de afgelopen dagen ook hebben gelopen. Maar het is een leuke en mooie wandeling. Als we weer een stuk hebben geklommen komen we op een soort van hoogvlakte, een eindje verder liggen Sibbe, IJzeren, Heerstraat en Scheulder. Inmiddels gaat het een beetje regenen en even later gewoon veel harder. We halen de plu's te voorschijn, blijft in ieder geval de bovenkant wat droog. Soms gaan ze weer dicht, maar even later weer open, want het blijft nu slecht. Inmiddels lopen we weer langs de Geul, we komen langs Wijlre en zien de Brandbrouwerijen uit de verte. We lopen verder langs de Geul en komen in de buurt van camping Schoonbron waar we onze eerste vakantie samen hebben gevierd. En dan zijn we weer in Schin op Geul. Nat maar voldaan kruipen we in de auto en gaan op weg naar ons droge en warme huisje.


Sint Mauritiuskerk in Schin op Geul
Kasteel Genhoes bij Oud-Valkenburg
Bruggetje bij Kasteel Schaloen
Dit Maria-beeldje wordt langzaam ingesloten door de boom
Kasteel Schaloen
De Internationale Butleracademie
Wilhelminatoren in Valkenburg
Leuke paadjes
Mooi
Regen langs de Geul

Geen opmerkingen: