Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

donderdag 27 augustus 2020

Midden en noord Griekenland dag 2 naar Thessaloniki

Na een heerlijk ontbijt in het hotel rijden we richting Thessaloniki, maar we nemen niet de kortste weg. We rijden via Trikala en Kalampaka naar de kloosters van Meteora. Een paar jaar geleden zijn we hier geweest met de culturele vereniging van Katastari 'Morfes'. Toen waren we met een bus die niet overal kon stoppen, nu zijn we met de auto en we stoppen op verschillende plaatsen. Nu kunnen we in alle rust bekijken hoe dit plaatje eruit ziet. Verder rijden we via kleine weggetjes door de bergen en even later over een vlakte, tussendoor even een drankje op een dorpsplein en dan kijken we een paar uur later tegen de bergen aan waar de Griekse goden zijn geboren, Olympus. Het is heerlijk om op deze manier door een land te toeren, je doet zoveel indrukken op. We zijn vanochtend om half 10 weg gegaan en we komen rond 18 u aan in hotel Philippion in Thessaloniki. Best een lange dag, maar we kunnen gelukkig in het restaurant van het hotel terecht voor een maaltijd. Dus verder rustig vanavond.
We eten echt lekker bij het hotel, als we het op hebben legt de serveerster een bonnetje op tafel zonder iets te vragen of te zeggen. Wij waren nog aan de laatste slokjes wijn bezig en hadden nog niet gedacht over het dessert. Na een kwartier gaat Leo zelf maar een menukaart vragen, want de beide serveersters laten zich niet meer buiten zien. Dan zou je verwachten dat er wel iemand komt om te horen of we inderdaad nog iets willen, maar nee, niemand en we zien ook niemand meer. Weer een kwartier verder staan we op en gaan we naar de kamer. Leo gaat iets later naar de receptie om het uit te leggen. Een bijzondere bediening, een misser. De rekening komt nu bij het eindbedrag van de kamer.

Meteora

Meteora

Meteora

Meteora

Op de achtergrond Olympus



Geen opmerkingen: