Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

zondag 30 augustus 2020

Midden en noord Griekenland dag 5 naar Alexandroupoli

 


Bij het appartement van vannacht was geen ontbijt want natuurlijk zorg je daar zelf voor. Dat hadden we ook gedaan. Gisteravond nog even een buurtwinkel in aan het einde van de wandeling naar de stad. We kopen broodjes, sap en fruit, dus een prima ontbijt. Dan gaan we op weg naar de volgende stop: Alexandroupoli. 
Het eerste gedeelte gaat over een provinciale weg, maar ik heb een tussenpunt gezet. We gaan naar Porto Lagos. Hier zou in het haventje een grote groep flamingo's zijn en dat vinden we wel mooi. Als we er aankomen blijkt het marktdag te zijn. Misschien dat door de drukte hier de flamingo's een ander stekkie hebben gezocht. Dus geen flamingo's, des te meer mensen, dus 'maska' om. De rest van de route gaat over smallere wegen, behalve de laatste paar km, dat is weer breed asfalt.
We komen een uur te vroeg aan bij de accommodatie, Afroditi hotel. Als we bij de receptie aankomen vertelt de mevrouw ons kort en duidelijk, dat we pas kunnen inchecken ná 3 u. Zij vertelt het zo stuurs dat we meteen afdruipen. We pakken onze boekjes en trekken ons terug in de schaduw op een terras. Om precies 3 uur checken we in 😁. Als we hebben uitgepakt houden we eerst een siesta en werken wat spulletjes bij en ik zet een wandeling uit. Om 17 u gaan we lopen, het eerste stuk gaat buiten de stad om langs velden en leuke weggetjes. Maar in de stad verandert dat natuurlijk. We lopen wat door het centrum en langs de boulevard. Het kost steeds moeite om een restaurant te vinden. Bars en cafe's zijn er genoeg. Maar we hebben geluk, we vinden er toch een paar. Maar één is genoeg en daar eten we heerlijk. We zitten tegenover de vuurtoren die te zien is op plaatjes van Alexandroupoli. Na de maaltijd een glaasje Ouzo en daarna lopen we een klein eindje terug want we hebben een ijssalon gezien. Daar laten we het ons ook goed smaken. Dan nog een paar km naar het hotel. Het wordt uiteindelijk 9,6 km. En dan welterusten.


Markt in Porto Lagos






Geen opmerkingen: