Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 25 juni 2021

Dag 1 Zakynthos - Igoumenitsa. 365 km

Na alles nog eens te hebben nagekeken vertrekken we rond half 9 naar de haven van Zakynthos-stad. De ferry vertrekt om 10.00 uur en dan is onze trip echt begonnen. Om kwart over 1 zijn we in Killini en rijden we naar Patras. Waar de snelweg begint gaan wij over op de provinciale wegen en dat betekent in dit geval dwars door Patras om bij de ferry te komen die ons over het water naar de overkant zal brengen. Het is steeds weer indrukwekkend om de Rio Antirio brug vanaf het water te zien.

Aan de overkant gekomen gaat onze weg verder over smalle wegen en wegen met wat hobbels en knobbels, maar het is leuk om gewoon rustig aan te doen. In het plaatsje Mataragka drinken we iets en eten een ijsje. We zijn tegen 19 u in Igoumenitsa en kunnen meteen de bevestiging van Superfast Ferries inruilen voor tickets en de sleutel van de cabin. Daarna lopen we naar het centrum van Igoumenitsa om daar een hapje te eten. En dat is gelukt, lekker hoor. Dan lopen we op ons gemak terug naar de auto en rijden dan wat rond om de goede plek te vinden waar we het haventerrein op kunnen. Maar we vinden het, maar daar moet ik de auto uit en mag niet verder meerijden, ik moet persé door de passenger-terminal. Het gevolg is dat we op een groot haventerrein nog moeten zoeken naar elkaar. Gelukkig bestaat de telefoon en we vinden elkaar dus weer terug. Dan moeten we nog bijna 2 uur wachten voor de boot eraan komt en wij aan boord komen. Na een klein drankje in de bar zakken we best vermoeid af naar onze cabin en we slapen dus ook snel.


Een brug die we overgaan

en het uitzicht ernaast

 

Geen opmerkingen: