Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 25 juni 2021

Dag 2 Bari -L'Aquila 417 km

We zijn redelijk vroeg wakker, want we zijn ook een tijdgrens gepasseerd, dus is het een uur vroeger. We ontbijten met koffie en een croissant en halen daarna de spullen op. Vanaf het dek zien we Bari dichterbij komen.

We rijden deze hele trip volgens ons plan niet over snelwegen. Maar de routeplanner heeft toch andere plannen en we rijden alsnog een stuk snelweg. Maar dat zijn we al snel zat en ik neem de kaart op de telefoon erbij en stuur Leo van de snelweg af. Het gevolg is dat we over een paar heel smalle weggetjes gaan en één ervan is bijna niet meer dan een karrespoor. Het gaat langs enorme velden met druiven en perzikken. Ook de olijven zijn er veel. Gelukkig wordt mijn uitgezette route al snel wat beter en rijden we lekker rustig verder. Tot Foggia is het land heel vlak.
Ook nu drinken we koffie onderweg en krijgen dan onderweg mooie uitzichten want het land wordt steeds heuvelachtiger en we zien zelfs wat sneeuw op een paar bergen. Ik vind de stadjes die op de toppen van de heuvels zijn gebouwd zo leuk om te zien en we zien er veel. Langzamerhand komen we in de buurt van L'Aquila en ik heb dit keer nog geen hotel geboekt. Maar hier heb ik in de auto geen internetbereik en dus is het lastig om iets te vinden. We nemen een weg langs het centrum en dan zie ik opeens wel een paar hotels op de kaart verschijnen. Bij hotel 99 Cannelle hebben ze een kamer vrij en dus zitten we goed.

Als de planning voor de route van morgen is gedaan lopen we een stukje door de stad en komen dan te weten waarom het hotel heet zoals het heet. Even verderop is een fontein waar water op 99 plaatsen uit de koppen sproeit. Daarna eten we ergens een hapje op een plein, maar we worden er geen van beiden blij van. Jammer, volgende keer beter. 

Druiven

en perzikken

Van vlak land wordt het heuvelachtiger

Mooie stadjes op heuvels






Geen opmerkingen: