Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 23 november 2012

Donderdag en vrijdag: twee rustige dagen

Het zwembad van Hacienda San Jorge midden in de botanische tuin.
Hier weer een berichtje vanaf het mooie La Palma. We hebben twee heerlijk rustige dagen gehad. We hebben gelezen, muziek geluisterd, meer gelezen en gegriekt. Tussen de maaltijden door hele kleine stukjes gewandeld en genoten van het lekkere weer, soms wel bewolkt, maar steeds een fijne temperatuur. En vergeleken bij Nederland op dit moment, is dit altijd beter.







Waarom hebben we niet gewandeld vandaag? We houden de weersverwachtingen bij omdat een paar van de geplande wandelingen echt goed weer eisen. De wandeling over de vulkanen, die vorig jaar in de mist verdween en de afdaling vanaf het hoogste punt naar zeeniveau. Voor zaterdag wordt er goed weer verwacht en dus hebben we voor zaterdag, dus morgen de vulkaanroute gepland.

De schoenen en de rugzakken staan klaar, de toekomstige inhoud voor de magen ligt in de koelkast plus wat suikerhoudende etenswaren, voor als de benen opeens slap worden. Water ligt koud. We merken wel dat de temperatuur nu lang niet zo heftig is als in juni in Griekenland, we drinken lang niet zoveel en nemen dus ook geen liters water mee.


Bijna altijd een ruwe zee in Los Cancajos.
We zijn heel benieuwd of we nu dat schitterende vulkaanlandschap gaan zien wat in de beschrijvingen staat. Ergens las ik dat als je de route achter de rug hebt, je 120 vulkanen bent gepasseerd. De moeite waard, toch? Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: