Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 21 november 2012

Woensdag: Mirador de la Conception en Las Nieves

Bekijk de track en download
20,6 km (zonder verkeerd lopen is het 19,2 km); 6 uur 30 minuten

Vanochtend was het weer prachtig blauw en dus besluiten om eerst van de stralende ochtend te genieten en daarna te gaan wandelen. Tegen twaalf uur betrekt de lucht en dus kleden we ons om voor een stevige wandeling.

We gaan vanuit het hotel richting Brena Baja, we klimmen flink en hebben het wel even moeilijk want dat echte klimmen ben je gauw weer kwijt als je in het vlakke Nederland verblijft. Maar we zijn snel weer hersteld en zien dan een flinke bui over zee aankomen, het geeft een prachtige lage regenboog over de hoofdstad Santa Cruz en een cruiseschip.

De bui waait over, we krijgen maar een paar druppeltjes en we lopen/klimmen dan naar Mirador de la Conception. Een prachtig uitzicht over de stad Santa Cruz de la Palma en haar haven. Verder gaan we over oude koningspaden op weg naar Nostra Senora de las Nieves, oftewel Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw. Het is een mooi kerkje aan de opgaande weg vanaf Santa Cruz.

We lopen terug door de Barranco de la Virgen, een ravijn waardoor in de lente het water loopt. Nu is het droog, gelukkig maar, want het is een vermoeiende afdaling over rotsen en losse stenen, maar wel veel leuker dan een asfaltweg. Om een uur of half zes zijn we weer in de bewoonde wereld van Santa Cruz. We lopen nog even door de winkelstraten en gaan dan zo langzamerhand richting Los Cancajos, waar we om zeven uur weer aankomen. Moe, maar voldaan.

Santa Cruz en een cuiseschip onder een prachtige regenboog
Mirador de la Conception: uitzicht over Santa Cruz en de haven
Kerk bij Mirador de la Conception
Over oude koningspaden 
Onze-Lieve-Vrouw-van-de-Sneeuw
Door de barranco
en nog steeds
Soms door hele smalle gangetjes
Replica van de Santa Maria van Columbus in Santa Cruz

1 opmerking:

Ben & Petra zei

Hallo lieve vrienden, Het ziet er allemaal goed uit. Heerlijk weer en een mooie wandeling met weer prachtige uitzichten. Vandaag zeker even lekker uitrusten en voorbereiden voor de volgende wandeling. Veel succes en geniet ervan.
Liefs B&P