Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 22 november 2013

Icod de los Vinos en El Drago


13,6 km; 4 uur 42 minuten

Vandaag hebben we onze buskaart weer gebruikt. We zijn naar de noordwestkant van Tenerife gereisd en zijn naar Icod de los Vinos gegaan. We doen ruim 2 uur over de rit. We zijn er om 11 uur en beginnen meteen aan de wandeling, want de bus terug gaat om 16.05 uur. We kunnen eventueel wel een bus later pakken als we het niet halen, maar dan missen we wel het diner in ons hotel.We hebben een mooie wandeling gemaakt, met weer weer een stevig stukje klimmen en dalen, zoals je op het hoogteprofiel kunt zien. Als eerste gaan we in Icod de los Vinos bij de beroemde Drakebloedboom kijken, El Drago. Wereldberoemd op Tenerife. Daarna klimmen we door de steile straatjes van Icod tot op 600 meter hoogte en vanaf daar heeben we een prachtig uitzicht over de noordkust.
Dan gaat de tocht weer naar beneden, niet rustig aan zakken, nee echt snel. Op sommige stukken een beetje zigzaggend om de voeten niet zo schuin neer te hoeven zetten. Op een bepaald moment hebben we weer een mooi gezicht op 'El Drago', maar nu van de andere kant van de kloof. We zakken verder af en zijn bijna weer op zeeniveau als een hek onze weg verspert. Natuurlijk, stenen die kunnen vallen vanaf de rotsen. We kunnen niet verder, dus weer terug en een andere weg gezocht. Gelukkig hoeven we niet zo ver terug en komen we al snel weer op de uitgezette route terecht.
Dan moeten we opeens een heel klein padje op. Als ik de route uitzet op de kaart, zie ik niet altijd welke wegen of paden het zijn, het is afwachten en avonturen hoe het eruit ziet. Soms is het asfalt, nu is het een smal keienpaadje. Heel smal en heel steil, maar wel heel leuk. Mooie planten langs de kant en mooi uitzicht. Dan komen we weer bij de huizen van Icod, we lopen vlot door en we halen de tijd voor de bus ruim. We hebben nog een half uur als we aankomen bij het busstation.
Dit is weer een heerlijke wandeling geweest. De laatste van deze vakantie. Morgen nog een dagje lekker ontspannen en dan zondag in de loop van de dag weer terug naar Nederland. We hebben weer heerlijke dagen gehad en genoten van alles wat we hier hebben gedaan.

El Drago in Icod de los Vinos
Na het klimmen heb je mooi uitzicht
Steile straatjes
Dit was niet eens de steilste, maar door de hekjes heb je een idee, hoe steil
Van de andere kant van de kloof, nogmaals El Drago
Blijft mooi, zo'n bananenplant
Geen idee welke plant of boom, maar wel mooi
Bananenplanten, Kerststerren, ficussen
Smal en stijl en leuk


Icod in de verte

Geen opmerkingen: