Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 11 juli 2014

Barneveld en geen kip gezien



13,7 km; 3 uur

Vandaag wilde ik graag naar Intratuin om wat planten te kopen voor op de galerij. We besluiten er een wandeling aan vast te knopen.
We lopen vanaf het parkeerterrein van Intratuin eerst richting het dorp, het centrum van Barneveld. Het valt gewoon op dat de Hortentia's overal zo prachtig staan te bloeien, wat een kleuren. Ook die zijn allemaal vroeger dan andere jaren. We hebben zelfs wat verder op deze wandeling de eerste donkere bramen gezien en geproefd. Ook al zo vroeg.
Wij lopen dus eerst door het centrum van Barneveld om daarna links af te buigen en dan wandelen we al snel buiten de bebouwde kom. Ten westen van Barneveld liggen de landgoederen Erica en Groot-Bylaer. Door de bewoners van Barneveld wordt dit gebied het Paradijs genoemd. Het is heel afwisselend en laat op korte afstand de belangrijkste elementen zien van het kampenlandschap van de Gelderse Vallei: door houtwallen omgeven akkertjes en weilanden, beekdalbosjes en vochtige heide.
We lopen stukjes over het Paradijspad, een Klompenpad, en moeten dat maar onthouden want het zijn leuke stukjes.
Het is vandaag klam en warm, de zon schijnt (nog) niet, maar alles voelt vochtig. Ik ben vergeten om spray mee te nemen tegen allerlei steekbeesten en dat zullen we weten ook. Op de paadjes langs de weilanden en slootjes hebben we ontmoetingen met verschillende nare stekende insecten en lopen al zwaaiend met onze armen verder. Zelfs door de shirts heen prikken ze, snertbeesten.
Maar goed, we kopen bij een Landwinkel een heerlijk boerenijsje en lopen zo weer richting de auto. We kopen de planten voor op de galerij, Lavendel, Salie, Thijm en een mooi grasje en rijden dan weer richting huis. Dat was na 4 weken weer de eerste wandeling in ons eigen landje en ook dat is mooi.


Wat een kleur
In het "Paradijs"
En nog eventjes
En wat moet je dan, aan de ene kant welkom en en verder verboden?

Geen opmerkingen: