Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

vrijdag 4 juli 2014

Laatste hele dag op Zakynthos

Aan alle mooie en heerlijke dingen komt een eind, ook aan vakanties. Vanochtend hebben we voor de laatste keer uitgebreid ontbeten, morgen hebben we daar geen tijd voor want dan staat er om half 8 een taxi voor de deur. De rest van de dag houden we het heel rustig, het is heerlijk warm met een zacht briesje. We genieten van de zon en van de schaduw.

Soms krijgen we een zweem van een olielucht in de neus en sinds gisteren weten we ook waar dat door komt. Ina heeft het ons uitgelegd: Zakynthos ligt op een breuklijn, dat wisten we al wel want er zijn al grote aardbevingen geweest en nog steeds verwacht men hier weer een grote beving. Maar uit die breuklijn, die hier ook vlak voor de kust ligt, sijpelt onder water olie en dat ruik je dus soms. En in de nacht van dinsdag op woensdag is er ook een kleine beving geweest en daardoor gaat het nu misschien iets harder.

We genieten vandaag dus nog even met volle teugen van de zon, want het weerbericht voor morgen in Nederland belooft niet veel goeds.
Vanavond hebben we een tafeltje gereserveerd bij To Votsalo. En we eten er weer heerlijk. Tussendoor krijgen we nog een portie watermeloen en ook komt er nog een frigania (toetje) zomaar op tafel. Opeens zien we iets verder een uil op een paal zitten. Gisteren hebben we van Ina gehoord dat deze uil de veroorzaker is van de vreemde piep of fluit die we iedere avond horen. Het is gezellig en we lopen voldaan terug naar ons huis, dan zitten we nog even op het terras met een glaasje wijn. Maar dan is het echt over.


Ontbijten op het terras
Nog een keer Marathonissi
Zoveel kleur
YIA MAS

Geen opmerkingen: