Wij weten dat er veel zaken zijn in het leven waar je bij moet stilstaan. Maar het is ook zo ontzettend belangrijk dat je geniet van het leven, als het nog kan.
'Pluk de Dag', 'Carpe Diem', 'Geniet van elk moment', 'Pak wat je pakken kunt' en ga nog maar even door.
Geniet van het leven zolang je kunt, misschien heb je straks niet meer de mogelijkheid. En dan kun je tenminste zeggen: ik heb eruit gehaald wat erin zit.

woensdag 2 juli 2014

Via de zuidkust naar Keri en terug natuurlijk


14,1 km; 6 uur 10 minuten

Vandaag gaan we nog een keer naar Keri toe, maar nu via de ruige zuidkust. De wegen zijn te zien op alle kaarten die we hebben en op google maps, dus hopen we maar dat de route die ik heb uitgezet helemaal is te lopen. We gaan vlak bij ons huis de bergen in en al gauw hebben we weer prachtige uitzichten. Het pad blijft begaanbaar maar wordt wel steeds smaller. Op een bepaald moment gaat Leo maar eens een stukje vooruit om te kijken of het pad dat wij zoeken nog wel aanwezig is. Want struiken groeien gewoon door en dat maakt het niet altijd makkelijk om te lopen. Vandaag is het weer zo'n dag dat we het niet hebben over wandelen, maar eerder over hiken. Mijn benen zitten onder de schrammen van de prikkelbosjes en we moeten heel goed uitkijken waar we onze voeten neer zetten. Na een uur of 4 komt Keri in zicht. We halen nog even wat kleine dingetjes in een winkeltje en zakken dan op een terrasje neer. De mevrouw vertelt ons meteen wat zij allemaal kan brengen. We bestellen een Mojito (zonder alcohol), met verse munt, ijsklontjes, citroen en Sprite, een heerlijk verfrissend drankje. Ben bestelt een clubsandwich, de rest bestelt ijs met fruit. Als het op is komt de mevrouw cakejes brengen die net uit de oven komen. Dan bestellen we nog een Mojito, want we moeten tenslotte nog een eind lopen. Na het afrekenen komt Leo ook nog met pruimen en kersen aan. Al met al werd het een komplete lunch, heerlijk. Dan lopen we verder. Het pad is nu goed te doen, wel wat klimmetjes natuurlijk, maar nu komt al gauw het blauwe water van de Baai van Laganas in zicht. Dit was voor mij de leukste en mooiste wandeling van de vakantie. Heel afwisselend en uitdagend.

"Ons" strandje
Kan niet genoeg blauw en groen zijn
Mooi paadje
Mooi plaatje
Pad ???
Boog in de kalkstenen rotsen
Pad wordt nog niet echt beter
Vruchtbare vallei vlakbij Keri, olijven en druiven

Blijft gewoon mooi
Kerkje van Keri
Mojita: Sprite, verse mint, citroen en ijsblokjes
Zomaar een Griekse meneer
En natuurlijk een ijsje erbij
lekkere cakejes
Het terras van cafe Avras
Bougainville
Keri van afstand

En weer terug bij de Baai van Laganas

Geen opmerkingen: